© Getty Images

Na nummer 1 in WNBA Draft nu ook een recorddeal: basketbalfenomeen Caitlin Clark tekent miljoenencontract bij Nike

Het Amerikaanse basketbal is in de ban van Caitlin Clark. Ze werd onlangs nog als nummer 1 gekozen tijdens de WNBA Draft en nu heeft de 22-jarige Amerikaanse ook een miljoenencontract getekend bij sportgigant Nike ter waarde van 28 miljoen dollar (26,1 miljoen euro) voor 8 jaar. Clark krijgt meteen ook haar eigen schoen, wat uiterst zeldzaam is.

Jorunn Vannoorden

Dat Nike aan de mouw hing van Clark is geen toeval. De point guard schoot zich onlangs tot topschutter aller tijden in de NCAA-collegecompetitie met Iowa en zorgde eind maart nog voor een kijkcijferrecord. Even was de VS niet meer in de ban van de NBA, wel van de nieuwe attractie Caitlin Clark. Met dik 18 miljoen tv-kijkers was de NCAA-finale tegen South Carolina de best bekeken basketbalmatch in de VS in vijf jaar.

LEES OOK. Haar wedstrijden op de universiteit breken alle kijkcijferrecords en ze verdient nu al miljoenen: waarom is basketbalster Caitlin Clark zo immens populair?

Haar bewonderenswaardige prestaties leverden haar een plekje in de WNBA op bij Indiana Fever, Clark werd - hoe kan het ook anders - de eerste gekozen speelster van de Draft. Alle grote merken wilden haar nu vastleggen, maar Clark kiest voor Nike. Dat is het merk waar ze al onder contract lag, maar dat contract liep op het einde van het collegeseizoen af. Nu blijft ze trouw aan de Amerikaanse sportgigant, dat daar veel geld voor over heeft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Clark zou een achtjarig contract ter waarde van 28 miljoen dollar (dik 26 miljoen euro) tekenen. Hoe kan het ook anders dat het meteen de meest lucratieve deal ooit is in het vrouwenbasketbal. Best mager in vergelijking met de monstercontracten die de mannen tekenen, maar wel een serieuze stap in de evolutie van het vrouwenbasketbal.

Eigen schoen

Clark tekent niet enkel een miljoenencontract bij Nike, ze krijgt er ook haar eigen schoen. Zo wordt ze slechts de derde vrouw ooit met die eer. Ook Sabrina Ionescu van New York Liberty heeft haar eigen schoen: de Nike Sabrina 1. Haar ploeggenote Stewart heeft dan weer haar eigen exemplaar bij een concurrent: de Puma Stewie. Clark wordt nu dus de derde speelster met een eigen schoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal