© Hans Otten

Voorlopig geen spoor van dader moord op moeder van twee (21)

Wie heeft Sara Laeremans zondag wat aangedaan in haar appartement aan het Brigandshof in Geel. En waarom? Dat is de vraag die de speurders bezighoudt. De jonge vrouw werd door haar moeder dood aangetroffen in een plas bloed.

Marc Helsen, Hans Otten

Sara Laeremans, dochter van de voormalige stationschef in Herentals Gust Laeremans, had zondagochtend met haar moeder afgesproken om samen te gaan ontbijten, terwijl haar twee kleine kindjes van 1,5 en bijna 3 jaar bij hun papa verbleven. Die was met hen op stap in het West-Vlaamse Izegem, zijn geboortedorp. Het stel was in een echtscheiding verwikkeld.

Verdacht overlijden

Maar omdat de jonge vrouw niet kwam opdagen, trok de moeder zelf naar het appartement in het Brigandshof. Daar, in het gebouwencomplex van Ecodroom tegenover het Geelse stadhuis, trof ze het levenloze lichaam van haar dochter aan. De achterdeur naar het terras aan de zijkant van het complex stond open. Ze verwittigde de politie.

“We zagen rond 9u eerst een ambulance aankomen”, vertellen bewoners van het appartementencomplex. “Niet veel later volgden een mugteam en de politie. Toen wisten we dat er iets ernstigs gebeurd moest zijn. Wat later kwam ook het parket ter plaatse. We zagen hoe de verpleegkundigen de moeder van Sara iets toedienden om te kalmeren.”

Hoewel de mugarts het overlijden meteen als verdacht kwalificeerde, werd een natuurlijke dood aanvankelijk niet helemaal uitgesloten.

De vrouw, die vorige maand pas 21 geworden was, had recent een operatie laten uitvoeren. Mogelijke complicaties werden dus niet uitgesloten. Maar het parket riep een wetsdokter ter plaatse en de autopsie bevestigde het vermoeden van misdrijf. De dokter trof mogelijke sporen van wurging aan, maar hoe dat te linken valt met het bloed in de kamer is nog niet duidelijk.

Sara Laeremans woonde ongeveer anderhalf jaar op haar eentje in het appartement.

Parlofoon

“Het was een aangename vrouw, maar we hadden niet echt contact”, zegt een koppel uit een naburige flat. “Ze zorgde ook goed voor haar twee kindjes. Het oudste gaat sinds dit jaar voor het eerst naar school. Als Sara er niet was, pasten haar ouders op de kinderen. Ze heeft hier nooit samen met haar man gewoond. De scheiding verloopt niet zonder problemen. Een jaar geleden mocht de papa alleen via de parlofoon van het appartement met de kindjes praten. Maar ruzie hebben we hen nooit horen maken.”

De federale politie van Antwerpen leidt het onderzoek. Gisterenavond hadden ze niet onmiddellijk een verdachte in het vizier. De familie liet via de parochiepriester weten dat ze niet wenste te reageren.