Direct naar artikelinhoud

Foutenfestival Vitesse-doelman helpt Utrecht

FC Utrecht heeft zich zondag met een sterke 5-1-overwinning op Vitesse hersteld van de nederlaag van vorige week bij PSV (3-0), het eerste verlies onder leiding van trainer Jean-Paul de Jong.

FC Utrecht-speler Yassin Ayoub na zijn voltreffer.Beeld anp

FC Utrecht heeft zich zondag met een sterke 5-1-overwinning op Vitesse hersteld van de nederlaag van vorige week bij PSV (3-0), het eerste verlies onder leiding van trainer Jean-Paul de Jong. FC Utrecht drukte het veldoverwicht uit in de score dankzij doelpunten van Willem Janssen, Zakaria Labyad, Sander van de Streek en Yassin Ayoub (tweemaal). Navarone Foor deed tussendoor nog iets terug. De Utrechters sloegen in de strijd om de vierde plaats een aanval van Vitesse af.

Voorsprong

De Arnhemmers boekten na de winterstop overwinningen op Feyenoord (3-1) en Ajax (3-2). Het gat tussen Utrecht en Vitesse bedraagt nu 6 punten. FC Utrecht was veel beter dan de bezoekers die in defensief opzicht schutterden. In de 36ste minuut werd dat voor het eerste afgestraft door Janssen. Labyad verdubbelde vlak voor rust de voorsprong.

In de 55ste minuut maakte Foor het heel even spannend waarna doelman Remko Pasveer begon met een foutenfestival. Eerst liet hij de bal los waarna Van de Streek profiteerde. Ayoub had de 4-1 al gemaakt, toen de keeper van Vitesse een terugspeelbal verkeerd aannam, uitgleed en de toegesnelde middenvelder zijn tweede doelpunt schonk.