Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Kijkt u ook naar de langverwachte nieuwe serie van Tom Lenaerts?

Tom Dewispelaere (links) speelt de hoofdrol in Over Water.Beeld © VRT - Toon Aerts

Nadat de serie jaren geleden werd aangekondigd, is het vanavond zover: Over Water, de psychologische dramareeks van Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda komt voor het eerst op tv. De Morgen selecteerde voor u deze en nog vier andere tv-tips.

Vienna: empire, dynasty and dream

2000 jaar geleden bouwden de Romeinen het fort van Vindobona. Maar na de val van het Romeinse Rijk kwam Wenen in de Middeleeuwen terecht en werd het de uitvalsbasis voor religieuze invasies. Nog later werd de stad ingenomen door de Habsburgers, die van Wenen het machtige centrum van Europa wilden maken. Dat deden ze niet met geweld, maar met diplomatie.

20.05 uur op Canvas

Reizen Waes Europa

In Spanje maakt Tom Waes kennis met de diervriendelijke variant van het stierenvechten. De stier blijkt evenwel iets minder vriendelijk voor Toms edele delen.

Met 75 miljoen bezoekers per jaar is Spanje een van de populairste vakantiebestemmingen. De meeste toeristen gaan naar steden als Barcelona en Madrid of trekken naar de Spaanse Costa’s. Maar hoe ziet de rest van het land eruit? Tom trekt vanuit het zuiden van Spanje, langs het westen helemaal naar het noorden. Een gebied dat wel eens de achterkant van Spanje wordt genoemd.

Lees ook ‘De vragen van Proust’ met Tom Waes: “Na mijn echtscheiding heb ik lang geworsteld met een schuldgevoel tegenover mijn kinderen.”

20.35 uur op één

Tom WaesBeeld © Stefaan Temmerman

High Plains Drifter

Western van en met Clint Eastwood.

Een geheimzinnige vreemdeling arriveert in het stadje Lago dat geteisterd wordt door een stel bandieten. De bange inwoners van Lago vragen de man hen te verdedigen, maar ze beseffen niet dat ze een duivel in mensengedaante in hun midden opnemen. De vreemdeling is immers naar Lago gekomen met één bepaald doel voor ogen: wraak nemen voor de lafhartige moord op de sheriff van Lago.

20.40 uur op CAZ

Over Water

Voormalig tv-ster John Beckers krijgt een laatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij gaat aan de slag in het havenbedrijf van zijn schoonvader. Al snel vecht hij tegen zijn oude demonen en nieuwe verleidingen, en komt hij in het circuit terecht van de gevaarlijkste en lucratiefste handel aan de Antwerpse havendokken: cocaïne.

Lees ook ons interview met Tom Lenaerts: “Ik ben vaak bang als ik onder de mensen ben.”

21.25 uur op één

Ademloos

Na de dood van vrienden en kennissen in zijn geboortedorp begint regisseur Daniel Lambo een onderzoek om de waarheid te achterhalen over de dodelijke asbestindustrie. Hij ontdekt dat het bedrijf uit zijn geboortedorp een van de grootste asbestproducenten ter wereld was, en dat ze geen schrik hadden om de waarheid te verdoezelen. Zijn zoektocht leidt naar het grootste asbeststort in India.

22 uur op Canvas

Ademloos
Beeld rv