Bart Cannaerts en Fien Germijns.© © VRT – Thomas Sweertvaegher

Na het succes in Vlaanderen: quiz met Bart Cannaerts krijgt Hollandse evenknie

Wie de Hollandse Bart Cannaerts en Fien Germijns worden is nog niet duidelijk, maar het is ondertussen zeker dat De dag van vandaag een Hollandse versie krijgt.

Het programma is er vanaf half augustus te zien op de commerciële zender RTL4. Daar beginnen ze eraan als het drukste van de sportzomer achter de rug is. Het is de bedoeling om de quiz ook dagelijks te maken, het komt in het tijdslot van een live talkshow vanop de Spelen in Parijs waarvan op 11 augustus de laatste aflevering is.

Dat ze in Nederland met een eigen versie komen is niet meer dan logisch. Zenders kijken vaak over de landsgrenzen om te zien welke formats het goed doen. De dag van vandaag is uiteraard geen Slimste mens, maar scoort altijd ver boven het gemiddelde van VRT1 in dat tijdslot. Bovendien wint het programma, recent al toe aan het vierde seizoen, nog altijd wat kijkers. Die zijn bovendien ook jong, wat een commerciële zender zeer interesseert.

De dag van vandaag wordt sinds april 2022 uitgezonden op VRT1. De quiz gaat over de actualiteit waarbij drie bekenden zo veel mogelijk geld verdienen. Fien belt live aan bij een kijker die dan het geldbedrag kan winnen, als de bekenden drie juiste antwoorden op rij kunnen geven.

RTL4 kocht eerder dit jaar ook al het format van De pappenheimers aan. Erik Van Looy nam zeven afleveringen op en die worden vanaf zaterdag 18 mei uitgezonden. Ook De pappenheimers werd ooit door Bart Cannaerts gepresenteerd.

(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER