Real-trainer Carlo Ancelotti houdt woord: Thibaut Courtois staat officieel opnieuw onder de lat tegen Cadiz

Het is eindelijk zover: na twee lange revalidatieperiodes zal Thibaut Courtois (31) zaterdag opnieuw onder de lat staan bij Real Madrid. Dat blijkt uit het basiselftal van Real-trainer Carlo Ancelotti tegen Cadiz.

Marnix Taes

Voor de 31-jarige keeper, die weer fit is na een zware knieblessure, worden het zijn eerste speelminuten van het seizoen. Hij zat deze week al in de kern voor de verplaatsing naar Bayern München in de halve finales van de Champions League. In dat duel (2-2) kreeg de Oekraïner Andriy Lunin nog de voorkeur.

Voor het overige kiest Ancelotti wel voor een veredeld B-elftal met het oog op de return tegen Bayern. Onder meer Fran Garcia, Dani Ceballos, Arda Güler, Brahim Diaz en Joselu staan aan de aftrap, vaste waarden Jude Bellingham, Vinicius Junior, Toni Kroos, Rodrygo, Federico Valverde krijgen rust.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Courtois sloot eerder deze maand weer aan op training bij de Koninklijke, nadat de Limburger zich medio maart op training opnieuw aan de knie had geblesseerd. Een dag later werd hij al geopereerd aan een scheur in de meniscus van zijn rechterknie. De doelman trainde op dat moment nog maar enkele weken weer mee bij Real nadat hij sinds augustus vorig jaar aan de kant had gestaan met gescheurde kruisbanden in de linkerknie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Afhankelijk van het resultaat van FC Barcelona, zaterdag op bezoek bij nummer drie Girona (18.30 uur), kan Real dit weekend tegen staartploeg Cadiz de Spaanse titel pakken. Barça volgt in het klassement, met nog vijf speeldagen te gaan, op 11 punten van Real.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer