Chris Janssens (Vlaams Belang) bij Luk Alloo: “Beste wat holebi-organisaties kunnen doen voor emancipatie is ophouden met bestaan”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Vandaag: Chris Janssens van Vlaams Belang. Volgens hem is Vlaams Belang nog de enige geloofwaardige partij en hij onthult dat hij een klein links kantje heeft. ”Het enige linkse aan mij zijn mijn twee linkerhanden.”

red

1 minuut

Waarom moeten jongeren op Vlaams Belang stemmen volgens Chris Janssens? “Het zijn jongeren die vanaf de kleuterklas bestookt worden met linkse woke propaganda zoals de genderkoek of met safe spaces in de universiteiten. Vlaams Belang is de enige partij die dat wil veranderen. Daarom hebben we zoveel jonge mensen op verkiesbare plaatsen gezet. Een stem voor het Vlaams Belang is een stem voor meer aandacht voor onze jongeren.”


300 miljard

Wat zou je doen als je plots 300 miljard euro hebt te besteden? “Prioriteit is ervoor zorgen dat mensen meer overhouden dus het verlagen van belastingen en verhogen van pensioenen. Daarnaast investeren in mensen, denk maar aan mensen met een handicap die geen steun krijgen van de overheid omdat er te weinig budget zou zijn. Ik zou ook investeren in onderwijs om de daling van de kwaliteit tegen te gaan, en in openbaar vervoer en infrastructuur.”


Gezegd is gezegd

Onlangs zei je in een interview dat Vlaams Belang de subsidies voor multiculturele initiatieven wil schrappen. “Dit geldt voor alle organisaties die terugplooien op hun etnisch culturele afkomst. Die moeten niet gesubsidieerd worden. Er moet geïnvesteerd worden op integratie en assimilatie. Vlamingen moeten niet integreren in een multiculturele samenleving, allochtonen moeten integreren in onze Vlaamse samenleving.”


Korte vragen

Wat is je favoriete stad? “Barcelona, daar heb ik vele jaren geleden mijn hart verloren.” Welke historische figuur zou je willen zijn? “Pim Fortuyn, ik herken vele delen van hem in mezelf. Wie is de beste Belgische politicus? “Tom Van Grieken.” Op welke partij zou je stemmen als Vlaams Belang niet zou bestaan? “Ik zou niet gaan stemmen, want ik heb geen vertrouwen in andere partijen.” Zit er een klusjesman in jou? “Nee, het enige linkse aan mij zijn mijn twee linkerhanden.”


De waarheid

Wat is de visie van Vlaams Belang over mensen die voor een transitie kiezen? “In ons land is die transitie wettelijk mogelijk, maar wij willen niet meegaan in die genderideologie die ook al in het onderwijs wordt gepromoot. Waar ik me aan erger is hoe het is gesteld met de holebibewegingen. Ooit zijn die belangrijk geweest voor de emancipatie, maar nu voeren zij een strijd voor allerlei kleine groepen. En daar doen ze meer kwaad dan goed mee voor holebi’s die daar niet mee geassocieerd willen worden. Wat mij betreft: het beste wat zij kunnen doen, is ophouden met bestaan.”


Waarom op ons?

Waarom moeten mensen op Vlaams Belang stemmen? “We zijn het enige geloofwaardige alternatief, de enige nuttige stem voor verandering. Alle andere partijen hebben de afgelopen jaren gefaald. Wie meer koopkracht, meer Vlaanderen en minder migratie en minder België moet op ons stemmen.”

Hoe groot is de angst om terug langs de zijlijn te staan? “In de meerderheid als het kan, in de oppositie als het moet: dat is onze leuze. We gaan ons programma niet verkopen en water bij de wijn doen. Dat doen andere partijen al genoeg, zij vinden ministerposten belangrijker dan het partijprogramma.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer