© katrijn van giel

Kick-off Beneleague op Grote Markt: “Brabo had een handballer kunnen zijn”

De Belgische Handbalbond organiseert op zondag 24 maart samen met de Vlaamse handbalvereniging en de Antwerpse handbalclubs de officiële kick-off voor de Final4 van de Belgisch-Nederlandse competitie. Het finaleweekend van deze internationale competitie wordt in het weekend van 30 en 31 maart in de Lotto Arena georganiseerd.

midc

Voor het eerst in het bestaan van de Beneleague wordt er een officieel startschot gegeven. Hantwerpen vindt plaats op de Grote Markt. Zondag worden daar twee handbalvelden opgebouwd waar spelers en speelsters in de voormiddag hun balvaardigheid kunnen demonstreren. Behalve die twee terreinen worden er ook spelletjes georganiseerd waarbij handbal de rode draad vormt. Piet Moons, voorzitter van de Koninklijke Belgische Handbalbond, is trots: “Ik ben de stad dankbaar voor haar medewerking. Brabo staat op de perfecte plaats. Die struise jongeman, die klaarstaat om de afgehakte hand van de reus weg te werpen, had zomaar een handballer kunnen zijn.”

Schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) geeft om 10.30u het startschot van het handbalgebeuren, om 12u is er een fotoshoot en om 12.30u is het gedaan en worden de velden weer afgebroken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER