© Action Images via Reuters

De primus van de Premier League: Phil Foden verkozen tot voetballer van het jaar door Engelse schrijvende pers

Phil Foden (Manchester City) is door de Football Writers’ Association (FWA), de Engelse schrijvende pers, verkozen tot beste speler van de Premier League dit seizoen. Manchester City viel met de Jamaicaanse aanvalster Khadija Shaw ook bij de vrouwen in de prijzen.

Bron: BELGA

Foden kreeg 42 procent van de stemmen. De Engelse middenvelder liet zo Declan Rice (Arsenal) en zijn ploegmaat Rodri achter zich. Martin Odegaard (Arsenal), Ollie Watkins (Aston Villa) en Cole Palmer (Chelsea) vervolledigen de top zes. Nog twaalf andere spelers ontvingen stemmen van een van de bijna 900 leden van FWA. 

De 23-jarige Foden vond voorlopig al zestien keer de weg naar het doel in de Premier League. Hij leverde in die competitie ook al zeven assists af. Foden volgt zijn Noorse ploegmaat Erling Haaland op. Manchester City staat momenteel tweede in de Engelse competitie op een punt van Arsenal, maar met een match minder gespeeld. Eden Hazard is de enige Belg met de prijs die sinds 1948 wordt uitgereikt, op zijn palmares (2014-15). 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Khadija Shaw

Shaw is de topschutter in de vrouwencompetitie met 21 doelpunten uit 20 wedstrijden. De 27-jarige spits kreeg meer stemmen dan Lauren James (Chelsea) en twee teamgenoten, Alex Greenwood en Yui Hasegawa. Elisabeth Terland (Brighton) en de doelvrouw van City, Khiara Keating, staan ook in de top zes. 

Bij de vrouwen bestaat de prijs sinds 2018. De Australische Sam Kerr was de voorbije twee jaar de laureaat. Op twee speeldagen van het einde leidt Manchester City het klassement met zes punten meer (en een gespeelde match meer) dan Chelsea.

© Getty Images

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer