© AVV

© BriP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Reizigers verward en gefrustreerd door hinder na brand in premetrotunnel: “Dit begint wekelijkse routine te worden”

Het tramverkeer in Antwerpen heeft maandagochtend rond 9 uur hinder opgelopen na een korte brand in het premetrostation Groenplaats. Er vond in het premetrostation Groenplaats en in dat van de Meir een evacuatie plaats, die vlekkeloos verliep, zo melden brandweer en politie. Er ontstond daardoor hinder voor de lijnen 3, 9, 5 en 15, maar alle trams rijden sinds 10.30 uur weer via de normale route. Vervolgvertragingen zijn wel nog mogelijk. Het incident leidde tot behoorlijk wat verwarring bij de gestrande reizigers.

JoRo, BriP

Volgens de brandweer van Antwerpen ging het om een beperkte brand aan een elektriciteitskast. Daarop werden zowel de premetrostations van de Meir en de Groenplaats geëvacueerd. Mensen die in een tram ondergronds zaten, moesten hun weg van linker- naar rechteroever verder te voet voortzetten.

Eén van de trams die zich in de premetrotunnel bevindt moest getakeld worden. Al die tijd was er hinder voor een aantal lijnen. Lijnen 3 en 5 werden vanaf station Antwerpen-Centraal afgeleid langs de Koninklijkelaan en het Sportpaleis. Lijn 15 werd omgeleid aan het Burgemeester Nolfplein in Merksem en lijn 9 aan de Nationale Bank.

© BriP

Verwarring

Verschillende reizigers kwamen verward uit het ondergronds tramstation. “Ik heb geen idee wat er aan de hand is”, vertelde een reizigster. “We zaten op de tram vanuit Linkeroever, toen die opeens niet meer verder reed. De chauffeur riep af dat het licht op rood stond, en hij dus niet verder kon. Dan ging al het licht op de tram uit, en moesten we uitstappen. We zijn te voet, door de koker, naar de Groenplaats gestapt. Ik ben ondertussen al een half uur te laat op het werk, het begint een wekelijkse routine te worden”, klinkt het.

Een andere reizigster probeerde op Linkeroever te geraken, om haar zoontje in de crèche af te zetten. Ze kreeg te horen dat geen enkele tram onder de grond zal rijden. “Het beste advies om in Linkeroever te geraken was volgens De Lijn te voet door de voetgangerstunnel, of naar de Roosevelt stappen om daar een bus te nemen, en dan ergens over te stappen. Dat is een heel gedoe, dus het zal toch te voet worden. Hier betaal ik natuurlijk niet voor.”

Een groep tieners wandelden van halte Meir naar de Groenplaats. “We zijn net klaar met ons examen, maar we kunnen nu niet naar huis in Deurne. De man van De Lijn raadde ons aan om naar Centraal Station te wandelen, maar dat leek ons niet sneller. We gaan proberen boven de grond een tram te nemen. Als we niet snel thuis geraken zal er van studeren voor het volgende examen niet veel in huis komen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BriP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER