© Action Images via Reuters

Nog tien spelers maken kans op trofee voor Afrikaans Voetballer van het Jaar

De Afrikaanse Voetbalconfederatie CAF heeft vrijdag een shortlist met daarop de namen van de tien overgebleven spelers voor de trofee voor Afrikaans Voetballer van het Jaar bekendgemaakt.

De Egyptenaar Mo Salah is topfavoriet om zichzelf op te volgen. De aanvaller van Liverpool speelde vorig seizoen de finale van de Champions League en werd topschutter in de Premier League.

Als belangrijkste concurrenten krijgt hij de Gabonees Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Riyad Mahrez (Manchester City) en Liverpool-ploegmaat Sadio Mané. Voormalig Moeskroen-aanvaller Anice Badri (Espérance Tunis) is een verrassende naam bij de laatste tien. De winnaar wordt op 8 januari in de Senegalese hoofdstad Dakar bekendgemaakt. De bondscoaches en aanvoerders van de Afrikaanse landen, voetballegendes van het continent en een selecte groep journalisten mogen stemmen.

In de categorie voor ‘beste jongere’ is de Nigeriaanse voormalige Racing Genk-speler Wilfred Ndidi (Leicester City) een van de drie genomineerden. Hij neemt het op tegen de Marokkaan Achraf Hakimi (Borussia Dortmund) en de Ivoriaan Franck Kessie (AC Milan).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer