© AFP

Hitte slaat ongenadig toe in Vietnam, met deze hallucinante beelden tot gevolg

Grote delen van Zuidoost-Azië worden momenteel getroffen door een loodzware hittegolf. In Vietnam hebben de stijgende temperaturen en bijhorende droogte tot een massale vissterfte geleid, zo blijkt uit hallucinante beelden.

mtm
Bron: AFP

Vissers die zich met hun bootje een weg proberen te banen tussen honderdduizenden dode vissen, oevers vol opgedroogde en uit elkaar gevallen karkassen… De beelden van het 300 hectare grote Song May-reservoir in de Zuid-Vietnamese provincie Dong Nai schetsen een schrijnend beeld van hoe erg het land de voorbije dagen en weken te lijden heeft gehad onder een loodzware hittegolf.

“Ons leven is de afgelopen tien dagen op zijn kop gezet vanwege de geur van dode vissen”

Nghia

Lokale inwoner

Al sinds april trekt er een intense droogte door het zuiden van Vietnam, waar al weken geen druppel regen meer viel en de temperatuur meermaals opliep tot 40 graden Celsius. Ondanks verwoede pogingen van lokale boeren heeft de hitte ervoor gezorgd dat het water in het reservoir zo laag kwam te staan dat de vissen er niet meer in konden overleven. Ook heel wat gewassen konden niet worden gered. “Ons leven is de afgelopen tien dagen op zijn kop gezet vanwege de geur van dode vissen”, verklaart Nghia, een lokale inwoner aan persagentschap AFP.

Lokale media schatten dat er maar liefst voor 200 ton aan vissen gestorven zijn. Zelfs met talloze emmers en netten lijkt het verwijderen van alle karkassen een bijna onoverkomelijke taak.

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER