Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

Dit moet u weten voor u gaat eten
Beeld Photo News

Krijgen we dan eindelijk terug regen na de hitte van de afgelopen weken? In de Verenigde Staten beheerst president Donald Trump als vanouds de gesprekken. En onze eigen koning heeft adellijke titels uitgedeeld.

In het nieuws

1. "Trump wist al van Russische inmenging nog voor hij president was"

Donald Trump wist nog voor zijn aantreden als president van Russische inmenging in de verkiezingen. De Amerikaanse inlichtingendiensten wisten dat de Russische president Poetin zelf daartoe de opdracht heeft gegeven.

2. Krijgen we vandaag éindelijk regen?

Kans op buien neemt toe. Vrijdag neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten en stilaan ook de kans op buien, eventueel met onweer. De maxima schommelen tussen 23 graden aan zee en lokaal 30 graden in de Kempen, meldt het KMI.

3. Albrecht Wauters (Radio 2) over zijn obsessief-compulsieve stoornis: "Je leert het verbergen" (+)

Ontelbare keren controleren of je toch echt niemand hebt omver gereden tijdens dat korte autoritje. Of niet kunnen werken omdat je collega je een zwarte balpen heeft toegestopt in plaats van een blauwe. Voor het eerst getuigt Radio 2-presentator Albrecht Wauters over zijn obsessief-compulsieve stoornis. "Je leert het te verbergen."

4. Eerste cannabiswinkel in Brussel opent de deuren: "Veel kwaad kan het volgens mij niet, het is toch maar een plantje?" (+)

Pijpjes, blaadjes, olie en koekjes: in de cannabiswinkel van Street Shop in Brussel is voortaan alles verkrijgbaar wat met wiet te maken heeft. Ook cannabisolie en bloemtoppen zijn er te koop. Of dat ook legaal is, is nog niet helemaal duidelijk.

 5. Nancy Barbato (1917-2018), de vrouw naar wie Frank Sinatra altijd weer terugkeerde (+)

"Ik, hertrouwen? Na Sinatra?" De eerste echtgenote van de beroemde zanger vroeg het ongelovig. Hoewel hij haar had laten zitten voor andere vrouwen, bleef Nancy Barbato een leven lang voor haar Frank zorgen.

6. VBO-baas Pieter Timmermans en 7 anderen tot baron benoemd door de koning

Koning Filip heeft een reeks adellijke gunsten en eretekens verleend, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag. Zo mag VBO-baas Pieter Timmermans zichzelf voortaan baron noemen en kreeg voormalig ACV-voorzitter Luc Cortebeeck het ereteken van Grootofficier in de Kroonorde.

7. Trump nodigt Poetin uit, maar zijn hoogste inlichtingenbaas weet van niks (+)

Donald Trump heeft de Russische president Vladimir Poetin uitgenodigd voor een bezoek aan het Witte Huis dit najaar, zonder dat zelfs zijn hoogste inlichtingenbaas Dan Coats daarvan af wist.

Aan het koffieapparaat

8. Ik ben dat roepen, die obsceniteiten en ongewenste aanrakingen, en soms het geweld helemaal zat (+)

"Beste vieze mannetjes, ik weet niet wat het is met jullie, en ik wil jullie zeker niet allemaal over dezelfde kam scheren, maar: hold your horses, please. Ik ben dat schelden en roepen, die obsceniteiten en ongewenste aanrakingen, en soms het geweld helemaal zat."

Samira Atillah.Beeld rv

9. Dit is de vakantielectuur die de Vlaamse ministers krijgen van Sven Gatz (+)

Naar goede gewoonte sluit de Vlaamse regering eind juli de boeken voor het zomerreces. En ook dit jaar houdt minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) zijn eigen traditie in ere: zijn collega's passende lectuur cadeau doen. 

10. Ook dit weekend druk verkeer van en naar toeristische bestemmingen

De verkeersprognose op de Europese wegen voor dit weekend van mobiliteitsorganisatie Touring voorspelt erg moeilijk verkeer (rood) zuidwaarts en moeilijk verkeer met kleinere files noordwaarts (oranje) in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en Italië.