© hbvl

Prins Albert van Monaco haalt twee schilderijen van Beringse in huis

Prins Albert II van Monaco heeft voortaan twee Van Herles van de Beringse Anja Van Herle in zijn paleis tegen de muur hangen. De naar Los Angeles uitgeweken kunstenares was een van de twintig uitverkoren artiesten die zopas hun werk presenteerden in het Prinsdom ter ere van de 90ste geboortedag van de verongelukte prinses Grace. De schilderijen komen nu in de privécollectie van de prins terecht.

Geert HOUBEN

De Beringse maakt intussen al een tiental jaar naam en faam vanuit de VS met haar portretten van hoofdzakelijk bebrilde vrouwen waarvan de stijl tegen pop-art aanleunt. Ze doet dat niet onder haar meisjesnaam Vangenechten, maar leent die van haar man. “De Amerikanen krijgen dat niet uitgesproken. Met ‘Van Hurlee’ hebben ze minder moeite”, lacht ze.

David Guetta

Aerosmithzanger Steven Tyler, dj David Guetta en Queen Latifah haalden haar al in huis. En nu dus ook Prins Albert van Monaco. “Een galerij uit San Francisco was op zoek naar Amerikaanse artiesten voor een expo om de 90ste geboortedag van prinses Grace Kelly te herdenken. In september vorig jaar kreeg ik de vraag om enkele schetsen te maken. Het bevoegde comité keurde ze goed en in maart waren de werken klaar”, verduidelijkt Anja die intussen de Amerikaanse nationaliteit heeft.

30.000 dollar

Het resultaat zijn twee schilderijen van een flashy bebrilde Grace Kelly en een trip naar Monaco. “Een van de brillen is in een ‘funny’ vorm van het getal 90. Ze zijn allebei bezet met Swarovski-kristallen”, verduidelijkt Anja. Sinds donderdag hangen ze gedurende twee weken in het Cars Collection Museum in Monaco. Nadien verhuizen de schilderijen naar de privécollectie van Albert van Monaco. “Hoeveel mijn werken waard zijn? Dat hangt af van de afmetingen en details, zoals het gebruik van kristallen. Voor de grootste schilderijen mag je rond de 30.000 dollar rekenen, maar ik bied ook werk in veel lagere prijsklassen aan.”

Zeven bodyguards

Op de opening en het diner de avond voordien waren Anja en haar man Kris in zeer goed gezelschap aanwezig. “Echt waar, het was ‘one of the biggest things’ die ik al ooit mee gemaakt heb. Spectaculair. Onder meer Linda Evans van Dynasty, Patrick Duffy oftewel Bobby Ewing uit Dallas en La Toya Jackson waren aanwezig. En de Prins zelf natuurlijk. Hij was omringd door wel zeven bodyguards. Ik heb de kans niet gekregen om iets tegen hem te zeggen”, vertelt een enthousiaste Anja.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer