© Jan Van der Perre

Slim naar Antwerpen breidt aanbod voor KMO’s verder uit

Het proefaanbod voor KMO’s waarbij werknemers alternatieve vervoersmiddelen kunnen uittesten, wordt deze maand uitgebreid in samenwerking met Cycle Valley.

inke

Slim naar Antwerpen begeleidt ook werkgevers in de Antwerpse regio bij het uitwerken en realiseren van een sterk bedrijfsvervoersplan. Slim naar Antwerpen ondersteunt hierbij niet enkel grote bedrijven, maar ook KMO’s vanaf 20 werknemers. Ondertussen gaat het om 28 bedrijven met meer dan 150 werknemers en 32 KMO’s. Samen worden zo meer dan 27.000 werknemers aangesproken om zich voor hun woon-werktraject slim en duurzaam te verplaatsen.

Aanvankelijk werd het proefaanbod slechts beperkt uitgerold in de KMO’s, maar vanaf deze maand wordt het verder uitgebreid. Slim naar Antwerpen werkt hiervoor samen met Cycle Valley, een start-up die fietsmobiliteit in bedrijven uitrolt. Cycle Valley zal als fietsleverancier gedurende vier jaar de fietsen uitzetten in de deelnemende bedrijven. Na een testperiode kunnen geïnteresseerde bedrijven de fietsen verder huren, aankopen of leasen. Het proefaanbod voor de kleinere bedrijven bevat elektrische fietsen, een plooifiets, een Velo-pas en een weekpas van De Lijn; en kan gedurende 1 maand getest worden.

Vandaag ging het eerste project van start in het bedrijf Pontes, in aanwezigheid van schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “Vanaf deze maand zetten we met Slim naar Antwerpen intensiever in op de Antwerpse KMO’s. Het proefaanbod wordt uitgebreid met 10 mobilotheken waardoor we onze kleine en middelgrote bedrijven sneller kunnen bedienen”, aldus Kennis. “Voor deze aanpak op maat van KMO’s werkt de stad samen met Cycle Valley. Zo willen we nog meer werknemers ervan overtuigen om de fiets of het openbaar vervoer te testen als alternatief voor hun verplaatsingen van en naar het werk.”

Meer info: www.slimnaarantwerpen.be/nl/werkgever

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER