Bus met vermoedelijk drugsafval middenin woonwijk Kerkrade gedumpt

De Nederlandse politie is een onderzoek gestart naar verdachten die woensdagavond in Kerkrade een busje middenin een woonwijk dumpten, na een korte achtervolging. In de bus werden grote vaten gevonden die vermoedelijk drugsafval bevatten.

hvv

Rond 21.00 uur trokken een busje en een VW Golf de aandacht van een politieagent door hun opvallende rijstijl. Toen de bestuurders van beide voertuigen de agent opmerkten, gingen ze er met hoge snelheid vandoor. Een eind verderop stopte het busje plotseling. Twee mannen sprongen eruit en stapten in de personenauto, die daarop richting de nabijgelegen Duitse grens wegvluchtte. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de verdachten.

Verdacht

Het busje verspreidde een prikkelende geur en stond middenin een woonwijk. Omwonenden moesten uit voorzorg ramen en deuren gesloten houden en binnenblijven. In het busje werden twee vaten van elk duizend liter en een aantal kleinere vaten met een onbekende vloeistof gevonden. “Om die reden hebben we de omgeving ruim afgezet”, aldus de woordvoerder van de politie.

Het busje is rond middernacht weggetakeld en onder begeleiding van de brandweer naar een veilige plek gebracht. Donderdag zal een speciale politie-eenheid het busje ontmantelen. Ook gaat de politie dan beginnen met een buurtonderzoek.

De buurt werd donderdag in de vroege ochtend weer vrijgegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer