Volleyballotto volley league champion final vrouwen  Asterix Avo -Tchalou 3-0

Asterix Avo sleept op sublieme wijze belle uit de brand in titelfinale: “Twijfel maakte plaats voor vertrouwen”

Woensdag wordt de titelfinale beslist.© Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

In de ultieme strijd om de titel heeft Asterix Avo zaterdag alsnog een beslissende wedstrijd kunnen afdwingen. Het team van coach Kris Vansnick overvleugelde Tchalou, dat aangemoedigd door enkele honderden meegereisde luidruchtige en enthousiaste aanhangers geen voet aan de grond kreeg. Woensdag valt in Beveren het doek over de competitie met een zestiende titel voor Asterix Avo Beveren of een eerste voor Tchalou.

Dirk Van Bruysel

Asterix Avo liet er van meet af aan geen gras over groeien. Met aanvoerster Manon Stragier aan de opslag liepen de Waaslanders al snel 8-1 uit. “Zo’n vliegende start gaf ons meteen vertrouwen”, blikt Manon Stragier terug. “Nadat we vorige week bij Tchalou aan het kortste eind trokken, stonden we met de rug tegen de muur. Ook in de tweede set, waarin Tchalou meer weerwerk bood, konden we halfweg de beslissende kloof slaag. In de derde herneming speelden we het vlotter uit.”

“De training van de voorbije week rendeerde”, haakt coach Vansnick in. “Onze aanvallende driehoek en onze setter stonden er. We hebben alles perfect kunnen uitvoeren. We zijn nuchter genoeg om te beseffen dat we nog niets in handen hebben. Het staat nu gewoon 1-1 en we moeten dus nog één match winnen. Gelukkig kunnen we woensdag opnieuw ons thuisvoordeel. Maar voetjes op de grond dus. Vandaag hebben we onze job gedaan en ik ben vooral blij dat we onze supporters niet ontgoochelden.”

Charlotte Krenicky.© Erik Westerlinck

Reactie van Krenicky

Spelverdeelster Charlotte Krenicky genoot duidelijk na van haar wedstrijd. Een wedstrijd waarin ze door de bezoekende aanhangers flink op de korrel werd genomen. “In het heetst van de strijd heb ik me even laten gaan en dat hebben de aanhangers van Tchalou gezien. Niets bijzonder, maar het was een beweging die volzat van adrenaline. Na de match is dat allemaal vergeten”, zegt Krenicky. “Opdracht volbracht voor ons vandaag. Nadat we vorige week hadden verloren, wisten we wat ons vandaag te doen stond. In tegenstelling tot vorige week speelden we nu met overtuiging. De twijfel van vorige week heeft plaatsgemaakt voor vertrouwen. Mede door die mooie opslagreeks van Stragier zaten we meteen goed in de match. Hopelijk kunnen we dat woensdag nog eens overdoen. Er wordt ongetwijfeld niets aan het toeval overgelaten”, besluit de spelverdeelster.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen