Met hun actie zamelde de dienst samenleving en vrije tijd ruim 3.000 euro in.© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Honderd uur aan een stuk wandelen levert 3.100 euro op voor Boven De Wolken: “We zijn heel tevreden”

Sint-Katelijne-Waver -

Het gemeentepersoneel van Sint-Katelijne-Waver zamelde deze week meer dan 3.000 euro in door te wandelen. De personeelsleden stapten maar liefst honderd uur aan een stuk op een loopband en organiseerden ook verschillende activiteiten. De opbrengst gaat naar Boven De Wolken.

LEES OOK: Gemeentepersoneel wandelt honderd uur aan een stuk om Boven De Wolken te steunen: “Niet stoppen, wel stappen”

De actie startte maandagochtend om 9 uur en liep vrijdag om 13 uur af. Maar liefst honderd aaneengesloten uren wandelden de personeelsleden en gemeenteraadsleden op een loopband om het goede doel te steunen. Met randactiviteiten zoals een spaghettislag, lasershoot en fun after work zamelden ze geld in voor vzw Boven de Wolken, een organisatie die foto’s maakt van sterrenkindjes. 

“De aanleiding was de 10.000 stappenclash die deze maand plaatsvindt”, vertelt Veerle Roelants, diensthoofd samenleving en vrije tijd. “We wilden collega’s aanmoedigen om mee te doen en het goede doel steunen. Sinds vorig jaar heeft onze gemeente een sterrenweide en voor de realisatie daarvan werkten we al samen met Boven De Wolken.”

De actie leverde 3.100 euro op. “We kunnen dan ook niet anders dan tevreden zijn”, zegt Roelants. “Dankzij de inzet van onze medewerkers, collega’s en raadsleden zamelden we niet enkel een mooi bedrag in, maar maakten we ook het doel om samen meer te bewegen waar.”

Het personeel engageerde zich om honderd uur aan een stuk te wandelen.© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

  (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners