Visma-Lease a Bike heeft planning uitgetekend: Van Aert met bijna zekerheid naar de Tour de France

Wout van Aert begint zo goed als zeker op zaterdag 27 juni in Firenze aan zijn zesde opeenvolgende Ronde van Frankrijk. Dat plan ligt alvast mee op de tekentafel van Visma-Lease a Bike.

Guy Van Den Langenbergh

Van Aert was op 27 maart het belangrijkste slachtoffer van de intussen beruchte valpartij in Dwars door Vlaanderen. Naast een sleutelbeenbreuk werden bij de Kempenaar ook zeven gebroken ribben geteld en een gebroken borstbeen. Wat al vrij snel duidelijk was, werd op 11 april door de renner zelf bevestigd. Van Aert zou niet kunnen deelnemen aan de Ronde van Italië, de rittenwedstrijd die hij voor het eerst op de planning had staan. Het team liet op dezelfde dag weten dat het nog te vroeg was om over een nieuwe planning te spreken en wilde zijn renner in eerste instantie de tijd geven om volledig te herstellen.

Intussen gaat het met Van Aert al een pak beter, in die mate dat hij al enkele bescheiden trainingsritjes heeft kunnen afwerken. Zo fietste hij dinsdag nog naar LAB, de Antwerpse sportschool waar hij aan het revalideren is. En dus willen ze bij Visma-Lease a Bike zo snel als mogelijk een nieuw programma opstellen op weg naar de olympische tijd- en wegrit in Parijs. Die weg verloopt zo goed als zeker via de Ronde van Frankrijk. Alleen is nog niet duidelijk in welke rol. Het team heeft immers nog een tweede en groter zorgenkind, Jonas Vingegaard. De tweevoudige Tourwinnaar viel zwaar in de Ronde van het Baskenland en verbleef meer dan een week in een Spaans ziekenhuis alvorens hij naar Denemarken kon worden getransporteerd. Of hij überhaupt de Tour haalt en in welke conditie is momenteel nog niet duidelijk. Een Tour zonder Vingegaard zou het voor Van Aert makkelijker maken om zich te focussen op eventuele ritzeges én conditieopbouw.

Van Aert meteen na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen.© vrt

De uiteindelijke beslissing omtrent de verdere opbouw van het seizoen wordt eerstdaags genomen. Een hoogtestage ligt voor de hand. Of er voor de Tour nog wedstrijden op zijn programma zullen staan, is nog geen uitgemaakte zaak. De kans bestaat dat Van Aert de competitie al herbegint in de Ronde van Noorwegen (23 mei tot 26 mei). Nadien zou hij ook nog kunnen deelnemen aan de Heylen Vastgoed Heiste Pijl op 3 juni. Die wedstrijd wordt georganiseerd door zijn manager Jef Van Den Bosch en gepatroneerd door een bedrijf, Heylen Vastgoed, waar hij zelf aandeelhouder van is.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer