© ISOPIX

N-VA bekroont kankerspecialiste UZA tot vrouw van het jaar

De Antwerpse oncologe Sevilay Altintas is voor N-VA de vrouw van het jaar. Ze kreeg donderdag de elfde VlaM (Vlaamse Madam). De prijs werd eerder gewonnen door onder meer rolstoelatlete Marieke Vervoort en Tine Gregoor, een van de eerste hulpverleners bij de aanslag in metrostation Maalbeek.

Altintas is kankerspecialiste, voorzitter van de Medical Women’s Association en actief lid van Think Pink, de vzw die strijdt tegen borstkanker. Ze kwam als kleuter met haar Turkse gezin naar Vlaanderen. “Haar universitaire studies als arts betaalde ze zelf”, zegt Kamerlid Koen Metsu donderdag. “Opstaan om 4.30 uur en na de lessen nog een avondshift. Ze doctoreerde zelfs en werd oncoloog in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en in de borstkliniek van AZ Monika.”

N-VA vindt Altintas een rolmodel voor alle vrouwen, maar in het bijzonder voor meisjes met een migratie-achtergrond. “Sevilay Altintas heeft hard geknokt, ze heeft zich de spelregels van onze samenleving volledig eigen gemaakt en ze had al snel begrepen dat goed studeren haar weg naar volledige emancipatie was. Samen met haar goeie vriendin Darya Safai probeert ze die filosofie ook op andere vrouwen over te brengen.” Safai sloot zich begin dit jaar aan bij de partij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER