Het gaat om vrachtwagens die tussen de E313 in Geel-Oost en Mol rijden.
Foto: Stad Geel

Geel voert na Meerhout ook tonnagebeperking in: "Vrees dat zwaar verkeer naar ons zou verschuiven"

Geel voert een tonnagebeperking tot 5 ton in voor de dorpskern van Winkelomheide om te vermijden dat er zwaar vrachtverkeer doorkomt. De stad doet dat als reactie op de tonnagebeperking die buurgemeente Meerhout invoert, omdat ze vreest dat het verkeer anders zal opschuiven. Het gaat om vrachtwagens die tussen de E313 in Geel-Oost en Mol rijden.

"Meerhout gaat binnenkort een tonnagebeperking installeren, waardoor het voor zwaar verkeer onmogelijk wordt om vanaf de E313 naar Mol te rijden door Meerhout", vertelt schepen voor Mobiliteit in Geel Marlon Pareijn (CD&V). "Die beslissing zorgt ervoor dat het verkeer waarschijnlijk naar de dorpskern van Winkelomheide, in Geel, verschuift. Dat willen we natuurlijk niet. Daarom hebben we overlegd met het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Meerhout, en kan er nu ook een tonnagebeperking komen in Winkelomheide."

Verschuiving naar Koning Albertstraat?

Eén van de alternatieve routes is de Koning Albertstraat, dus mogelijk zullen de bewoners daar dan een pak meer zwaar verkeer zien passeren. "Dat is een aandachtspunt dat we ook met het college hebben besproken, maar we moeten even afwachten hoe het loopt", zegt Pareijn. "In de Koning Albertstraat wonen ook heel wat mensen maar de straat is niet vergelijkbaar met de dorpskern van Winkelomheide, waar er scholen en kinderopvang zijn bijvoorbeeld. De Koning Albertstraat heeft bovendien ook vrijliggende fietspaden. Maar we houden het in de gaten."

Meest gelezen