Direct naar artikelinhoud
Het weerZaterdag 23 juni 2018

Het weerbericht van zaterdag: weinig ruimte voor de zon

Dit weekend bevindt een hogedrukgebied zich boven de Britse Eilanden. Daardoor waait bij ons een noordwestenwind die koele lucht vanaf zee over ons land laat uitstromen. De koele lucht is ook vrij onstabiel, vooral in het noorden en oosten is er kans op buien. In het zuiden en zuidwesten blijft het nagenoeg droog.

Het weerbericht van zaterdag: weinig ruimte voor de zon
Beeld ANP

Veel ruimte voor de zon is er helaas niet, vooral zondag heeft bewolking de overhand. Na het weekend begint het hogedrukgebied wat te schuiven. Ongeveer woensdag ligt het hogedrukgebied met de kern boven de Noordzee. Vanaf dat moment draait de wind naar het oosten tot noordoosten en kan warme lucht vanaf het continent ons land bereiken.

Vanaf maandag gaan de temperaturen al in de lift, maar later in de week wordt het waarschijnlijk op veel plaatsen zomers warm. Richting het weekend neemt de kans op tropische temperaturen van 30 graden zelfs toe. Door het hogedrukgebied blijven storingen op afstand.

De lucht is erg droog, dus van neerslag zal geen sprake zijn. De maand juni zal daardoor de boeken ingaan als een van de droogste junimaanden sinds het begin van de metingen in 1901. Het droogst is het deze maand in Zeeland, in het oosten en noordoosten is meer neerslag gevallen door buien aan het begin van de maand.