thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Miljoenenrechtszaak om Australische ugg-schoenen

Hoewel wij hier 'UGG' kennen als het populaire schoenenmerk, is het in Australië gewoonweg een algemene term die verwijst naar laarzen gemaakt van schapenwol. Dit verschil is nu de oorzaak van een miljoenenrechtszaak.

  1. “Roken zal bijna volledig uitsterven”: zo wil het Verenigd Koninkrijk het strengste rokersland ter wereld worden
    PREMIUM
    38

    “Roken zal bijna volledig uitsterven”: zo wil het Verenigd Koninkrijk het strengste rokersland ter wereld worden

    Tegen 2056 zou slechts 1,5 procent van alle Britten nog roken. Een gevolg van de bijna strengste tabakswetgeving ter wereld, die het Britse Lagerhuis zopas heeft goedgekeurd. Wij leggen u uit wat dat plan precies inhoudt, hoeveel effect het in de praktijk zal hebben en of u als toerist nog een sigaret zal mogen opsteken in Londen. “Mocht ik minister van Volksgezondheid zijn, voerde ik dit plan in België ook in”, zegt kankerexpert Filip Lardon.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. NAVO-landen gaan Oekraïne meer luchtafweer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. NA­VO-lan­den gaan Oekraïne meer luchtaf­weer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die verspreid werd na afloop van de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bracht intussen een bezoek aan zijn troepen in de regio Donetsk. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.