© RUDY DECLERCK

Voetbal Eindronde stijgers 2de afdeling

Loting eindronde stijgers 2de afdeling: Merelbeke ontvangt Jong Essevee, Ninove trekt naar de Spor

In de gebouwen van de voetbalbond vond vanmiddag de loting plaats voor de eindronde voor promotie in tweede afdeling. Lees hieronder tegen wie uw favoriete ploeg zondag speelt voor een plaatsje in eerste nationale komend seizoen.

Zondag 12 mei om 15 uur:

1. Merelbeke - Jong Essevee

2. Lyra-Lierse - Rupel Boom

3. Sporting Hasselt - Ninove

4. Jong Cercle - Jong KV Mechelen

De eindronde wordt gespeeld via het systeem van directe knock-out: de beslissing valt dus steeds in één wedstrijd. Bij gelijke stand na negentig minuten volgen verlengingen en eventueel strafschoppen. Door de competitiehervorming dient er minstens één U23-ploeg te stijgen naar eerste nationale.

Voetbal Vlaanderen laat de winnende én verliezende clubs onderling nog verder spelen volgens onderstaand schema. De reden? Zowel Eendracht Aalst (kampioen in 2A) als eindronde-deelnemer Merelbeke beschikt op dit moment nog niet over een licentie voor eerste nationale. Deze clubs hebben de mogelijkheid om in beroep (en eventueel hoger beroep) hun licentiedossier alsnog in orde te brengen. Stel dat Aalst en/of Merelbeke hun licentie finaal niet behalen, dienen er extra promotieplaatsen ingevuld te worden.

Ook kregen Patro Eisden en KV Oostende (Challenger Pro League) nog geen licentie voor profvoetbal volgend seizoen. Als zij geen licentie voor 1B krijgen, maar wel voor eerste nationale, heeft dit ook impact en zullen er minder stijgers via de eindronde kunnen gaan.

Zondag 19 mei om 15 uur:

5. Winnaar 4 - Winnaar 3

6. Winnaar 1 - Winnaar 2

7. Verliezer 1 - Verliezer 3

8. Verliezer 4 - Verliezer 2

Zondag 26 mei om 15 uur:

9. Winnaar 6 - Winnaar 5

10. Verliezer 5 - Verliezer 6

11. Winnaar 7 - Winnaar 8

12. Verliezer 8 - Verliezer 7

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tweede Afdeling VV reeks B