De Ortler in het Alpengebied van het Italiaanse Zuid-Tirol, waar zondag een Nederlandse alpinist (25) is omgekomen na een val van 500 meter.© ANP / IMAGO STOCK & PEOPLE GMBH

25-jarige Nederlander overleden na val van berg in Italiaanse Alpen

Een Nederlandse alpinist is zondag overleden na een val van een Italiaanse berg. De 25-jarige Tom Arent van de Plassche viel 500 meter van de Ortler, een berg in het Alpengebied van Zuid-Tirol.

De Telegraaf

Dat nieuws meldt il Dolomiti, een lokale nieuwssite. Volgens die site ging het fout net voor 09.00 uur ’s ochtends, toen de Nederlanderaan de afdaling begon. Met een vriend had hij vlak daarvoor de top van de Ortler, op 3700 meter hoogte, bereikt.

Wat er precies misging, is onduidelijk. Volgens il Dolomiti kan het zijn dat er sprake was van slecht zicht. Hoe dan ook verloor Van de Plassche grip en gleed hij uit, waarna hij 500 meter naar beneden viel. Reddingsteams konden de jongeman niet meer helpen.

Geliefd

Van de Plassche, woonachtig in Trento, was een geliefd lid van de gemeenschap in het gebied. Zo was de twintiger een atleet op hoog niveau en won hij in oktober vorig jaar nog een bergloopwedstrijd. Daarnaast was Van der Plassche, betrokken bij verschillende non-profitorganisaties op het gebied van sociale kwesties en milieubescherming.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER