Heidi De Pauw kondigt na 12 jaar vertrek bij Child Focus aan

Heidi De Pauw heeft na 12 jaar haar ontslag ingediend als gedelegeerd bestuurder van Child Focus. Dat maakt de organisatie bekend in een persbericht. Nel Broothaerts volgt haar op.

SGG

“Het is met diepe trots en dankbaarheid dat ik terugkijk op mijn parcours bij Child Focus, een organisatie die mij dierbaar is sinds mijn eerste stappen als casemanager in 1998, kort na haar oprichting”, zegt De Pauw. “Het is een voorrecht geweest om mee vorm te geven aan de invulling van de zo belangrijke missie van Child Focus. Toen ik in 2011 als CEO werd aangesteld, werd een droom voor mij werkelijkheid. Leiding mogen geven aan zo’n fantastisch team van medewerkers en vrijwilligers om mee te bouwen aan een samenleving waarin de rechten van ieder kind ten volle worden beschermd en om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving waarin ieder kind zich kan ontplooien, is een verrijkende ervaring die ik altijd bij me zal dragen.”

“Ik heb mijn rol steeds met passie en toewijding vervuld, wetende dat elk besluit, elk project, elke samenwerking was doordrenkt met het diepe geloof dat we iets waardevols en wezenlijks deden voor de meest kwetsbaren in onze samenleving: onze kinderen. Het is met vertrouwen in de toekomst dat ik Child Focus achterlaat. Ik geloof oprecht dat de organisatie klaar is om haar belangrijke rol in de maatschappij verder op te nemen en haar impact nog te vergroten onder leiding van een nieuw gezicht.”

LEES OOK. Nog nooit zoveel dossiers, maar Child Focus verkeert in financiële nood

Nel Broothaerts zal De Pauw opvolgen als algemeen directeur. Broothaerts heeft een diploma in pedagogische wetenschappen en heeft een professionele carrière van al 17 jaar bij Child Focus achter de rug. Ze doorliep alle echelons binnen Child Focus, waar ze begon als projectmedewerker preventie in nieuwe technologieën en daarna coördinator van het projectteam werd. Zes jaar geleden werd ze lid van het directiecollege als directeur preventie en ontwikkeling en sinds 2 jaar neemt ze daarnaast ook de functie van Adjunct CEO waar.

“Bijna exact 17 jaar geleden stapte ik de deur van Child Focus binnen, vastberaden om bij te dragen aan een betere wereld voor onze kinderen. Ieder kind verdient een omgeving die het alle kansen biedt om de beste versie van zichzelf te worden. Child Focus draagt daar elke dag toe bij. Met onze operationele werking, met ons beleidswerk en onze preventie verleggen we stenen die een echt verschil maken in het leven van kinderen. Het is een absoluut voorrecht om hier, gesteund door ons fantastisch team van medewerkers, vrijwilligers en partners, aan het roer te staan. De fundamenten zijn gelegd en we gaan hierop voortbouwen om onze impact nog verder te vergroten. Want de uitdagingen waar wij en onze maatschappij voor staan, zijn nog steeds gigantisch”, zegt ze. “Ik ben Heidi, de raad van bestuur, het directiecollege en ons hele team enorm dankbaar voor het vertrouwen en kijk met heel veel goesting uit naar de toekomst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER