De tractorsluis op de Medelaar.© kma

Vlaams Belang houdt petitie om tractorsluis Medelaar tijdelijk te verwijderen

Zoersel -

Vlaams Belang wil via een petitie afdwingen dat de tractorsluis in de Medelaar gedurende de rioleringswerken in de Wandelweg, tijdelijk weer opent. De Kwadestraat wordt tijdens de werken afgesloten. Vlaams Belang vindt de route via het kruispunt Kapellei-Eikenlaan niet voldoen als enige alternatieve route.

“Indien 200 Zoerselaars onze petitie ondertekenen zullen we een voorstel agenderen op de gemeenteraad van 28 mei om Halle bereikbaar te houden via de route Medelaar. We pleiten er tegelijk ook voor om het verwijderen van de tractorsluis samen te laten vallen met het invoeren van extra veiligheidsmaatregelen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een mobiele snelheidscamera, het installeren van een slim licht, het weren van zwaar verkeer, het installeren van een parkeerverbod of zelfs indien nodig zou blijken het invoeren van éénrichtingsverkeer”, aldus raadslid Wouter Bollansée (Vlaams Belang).

Stan Meeussen, bestuurslid van Vlaams Belang Zoersel, woont zelf op het stuk Medelaar waar het sinds de invoering van de tractorsluis rustiger is geworden. “Al was ikzelf nooit voorstander van de invoering. Het wordt overal drukker, voornamelijk door de appartementisering in onze regio, en dan is het niet meer dan rechtvaardig en solidair dat we die drukte spreiden. Als iedereen het principe ‘eigen straat eerst’ gaat toepassen, geraakt je wagen simpelweg niet meer van je oprit. Ze zijn hier in Zoersel solidair tot in Bohicon maar in de eigen gemeente zet dit bestuur de ene straat tegen de andere op met al hun mobiliteitsingrepen. Bovendien hoor ik dit gemeentebestuur altijd maar praten over milieu en klimaat. Maar de Zoerselaar maanden kilometerslang laten rondrijden met extra uitstoot van CO2 tot gevolg”, aldus Meeussen.

Het is nu afwachten wat er maandag bij het afsluiten gaat gebeuren. Mogelijk valt het met de drukte op de Kapellei en Eikenlaan nog mee.

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners