Direct naar artikelinhoud
binnenland

Ketnet-musicalster (18) sterft na elektrocutie aan spoorleiding na verjaardagsfeestje

Arne Decock (18) stierf na elektrocutie.Beeld Instagram

Een 18-jarige jongen is vannacht verongelukt aan de spoorlijn in Boom. Het gaat om Arne Decock, die meespeelde in Ketnet-musicals. Hij kwam met een vriendin terug van een verjaardagsfeestje. Ter hoogte van de Lange Lei in Boom klom hij over de omheining en betrad het terrein van de NMBS. 

Arne klauterde in een elektriciteitspaal naast de spoorlijn. Hij zou met een stok de hoogspanningsleiding hebben geraakt. De jongen werd geëlektrocuteerd en viel naar beneden. De hulpdiensten konden hem niet meer redden.

Woordvoerster Christel Minne van het Antwerpse parket: “Het gaat om een jammerlijk ongeval. De vriendin die bij de jongen was, heeft alles zien gebeuren. Zo weten wij dat er geen andere personen bij het accident zijn betrokken.” 

“We betreuren wat er is gebeurd, en betuigen ons medeleven aan zijn familie en nabestaanden”, zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. “Toch willen we dit ongeval aangrijpen om, in lijn met onze recente campagnes, op te roepen tot het respecteren van de veiligheid. Spoorwegterreinen zijn verboden terrein, en bovenleidingspalen zijn dat zeker.”

Op de Instagrampagina van Arne lopen de rouwberichten al een tijdje binnen, zowel van zijn vrienden als van zijn fans. Arne was onder andere te zien in ‘Kadanza’, de populaire dansmusical van de jongerenzender Ketnet. 

Ketnet-musicalster (18) sterft na elektrocutie aan spoorleiding na verjaardagsfeestje
Beeld De Roeck