Radiopresentatrice Anja Daems is vanaf volgende week elke zondagochtend te horen op Radio2.
Foto: VRT

Presentatrice Anja Daems gaat langs bij BV's voor nieuw radioprogramma 'Als de muren konden praten'

Anja Daems presenteert vanaf 5 mei het nieuwe programma 'Als de muren konden praten' op Radio2. Ze gaat daarin langs bij verschillende bekende Vlamingen, die een inkijk geven in hun huis en hun leven. Onder meer Kelly Pfaff, Ruben van Gucht en Elisabeth Lucie Baeten krijgen Daems over de vloer.

Radiopresentatrice Anja Daems is nieuwsgierig hoe de bekende mensen thuis zijn. Daarom nodigt ze zichzelf uit bij hen thuis. Wie of wat heeft de persoon nodig om zich ergens thuis te voelen? Is het huis een cocon van rust, of een levendige plek waar bezoekers komen en gaan? Zet de BV de vuilbakken buiten, of bakt die niks van de huishoudelijke taken? Daar wil Daems de komende maanden achter komen.

"Ik ben heel blij dat bekend Vlaanderen haar deur openzet voor mij én de Radio2-luisteraars. Ik wil weten of mensen die super vlot en energiek zijn op een podium thuis inzakken als een pudding", zegt Daems in 'Goeiemorgen morgen!' op Radio2. "Met mensen praten is het liefste wat ik doen. Een goed gesprek houdt me vaak een spiegel voor."

"Zo was ik op bezoek bij Kelly Pfaff. Ik vind haar zo'n wijze madam. Ze zei bijvoorbeeld: 'Als ik je spontaan raad geef, doe je ermee wat je wilt. Maar als je me raad komt vragen, doé er dan iets mee. Anders heb ik mijn tijd ook maar verspild'."

Anja Daems ging al langs bij Kelly Pfaff.
Foto: VRT

Vanaf 5 mei kan je 'Als de muren konden praten' elke zondag beluisteren tussen 9 en 10 uur op Radio2. De podcast is vanaf dan ook te beluisteren op VRT MAX.

Meest gelezen