Direct naar artikelinhoud
NieuwsVerdwijningszaak

Drie gevonden lichamen in Mexico zijn waarschijnlijk van vermiste surfers

De drie vermiste surfers.Beeld X

De drie lichamen in Mexico zijn gevonden, zijn hoogstwaarschijnlijk van de Amerikaanse en Australische surfers die vorige week vermist raakten. Dat zei een hoge functionaris uit de regio.

, en

“Alle drie de lichamen voldoen aan de kenmerken om aan te nemen dat het gaat om de Amerikaanse Carter Rhoad en de broers Robinson uit Australië”, zei procureur-generaal van Baja California, Maria Elena Andrade.

De lichamen zouden gevonden zijn in een afgelegen en “moeilijk toegankelijk” gebied. Volgens Mexicaanse media zouden de lichamen sporen van geweld vertonen. Er zou op dezelfde plaats ook een vierde lichaam gevonden zijn, dat er waarschijnlijk al langer lag.

Auto uitgebrand

De twee Australische broers Callum en Jake Robinson en hun Amerikaanse vriend Jack Carter Rhoad zijn afgelopen weekend voor het laatst gezien op een populaire surfspot in het noorden van Baja, zo melden Amerikaanse media. Toen de Australiërs niet kwamen opdagen bij hun eerder geboekte Airbnb en de Amerikaan afwezig bleef van het werk in San Diego, begon de zoektocht.

De auto die de drie hadden gehuurd, werd uitgebrand teruggevonden. Onderzoekers hebben verlaten tenten gevonden, die mogelijk ook van hen waren.

Drie mensen gearresteerd

In de dagen na de verdwijning arresteerden lokale autoriteiten drie mensen die mogelijk een connectie hebben met de zaak. Het gaat over twee mannen en een vrouw. Die laatste werd gearresteerd in Maneadero. Ze had een iPhone bij zich waarop een foto stond die overeenkomt met de beschrijving van een van de vermiste mannen, net als een kleine hoeveelheid drugs. Aan de tenten werd ook “ander bewijs gevonden dat gelinkt kan worden aan deze drie mensen”, klinkt het bij de autoriteiten.

Het Australische departement voor Buitenlandse Zaken vraagt inwoners om voorzichtig te zijn wanneer ze naar Baja California reizen, “omwille van de dreiging van gewelddadige criminaliteit”. In de regio zouden drugkartels actief zijn, de openbare aanklager zegt dat alle pistes onderzocht worden.