EPA
Volledig scherm
© EPA

Britse providers doen Huawei in de ban

De Britse telecomaanbieders Vodafone en EE bieden voorlopig geen telefoons van Huawei aan voor hun nieuwe 5G-netwerken, omdat het Chinese techbedrijf die toestellen mogelijk niet meer van updates kan voorzien. Huawei is door de Verenigde Staten op een zwarte lijst gezet en daarom heeft Google besloten dat de Chinezen niet meer de officiële versie van besturingssysteem Android mogen gebruiken.

10 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Doe maar. Het kost de Chinezen weinig moeite om zelf een besturingssysteem te programmeren. De tijd dat de Chinezen enkel konden kopieren is voorbij. Die dat nog gelooft is naief. Ze overtreffen zelfs de USA als grootmacht, dat is Trump zijn probleem.
  • Abdel Nasser

    5 jaar geleden
    Chinesen zijn niets zonder de westerse technologie. Ze zijn sterk in het kopiëren of stelen van deze technologie bv door Europese bedrijven over te nemen of door participatie van Chinezen te verplichten. Denk aan die auto's die niet door de crashtest geraakten.
  • Fred Pauwels

    5 jaar geleden
    Wie is hier de pineut! Facebook, Google, krijgen veel te veel macht want ze hebben het communicatienetwerk volledig ingepalmd en naar hun hand gezet, maar wie een beetje de Chinese evolutie volgt, weet dat die niet meer te stuiten is. Op zich zelf al maken ze 1/5 van de economische markt uit. De VS wordt echt wel bang zijn dominantie te verliezen, en begint wel vuile spelletjes te spelen, die ze naar alle waarschijnlijkheid gaan verliezen
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    De burger is zo als altijd weer de speelbal van de politiek. De prijzen voor technologie zullen er niet beter van worden. Nu was er eens een firma die het net iets betere voor aanvaardbare prijs ter beschikking stelde. O wat hebben we nog achterstand in Europa .. En op die manier zullen we die niet snel weg werken..
  • Karel Van Santen

    5 jaar geleden
    Goed zo, het word tijd om china economisch te boycotten, anders denderen ze binnen een jaar of 20, over de rest van de wereld, 10 maal wat de VS nu al doet.