© BELGA

Museum ontkent kleding en juwelen van Frida Kahlo te hebben uitgeleend aan Madonna

Het Frida Kahlo museum in Mexico ontkent dat het kleding en juwelen van kunstenares Frida Kahlo heeft uitgeleend aan de Amerikaanse popster Madonna.

blg

De bekende zangeres deelde op Instagram beelden waarop ze kleren van Kahlo lijkt te dragen. “Het was magisch voor mij om haar kleding en sieraden te passen, haar dagboeken en brieven te lezen en foto’s te bekijken die ik nog nooit eerder had gezien”, schrijft ze bij het bericht.

Madonna, onder meer bekend van het nummer ‘La Isla Bonita’, bracht recent een bezoek aan de Mexicaanse hoofdstad Mexico-Stad, waar het Frida Kahlo Museum is gevestigd. Casa Azul, het huis waar de schilderes 36 jaar van haar leven doorbracht, beweert echter dat het Madonna niet over de vloer kreeg.

“We willen graag duidelijk maken dat de kleding en objecten die Madonna heeft gepost op haar verschillende sociale mediakanalen niet toebehoren aan Casa Azul, noch deel uitmaken van haar collectie”, aldus het museum in een verklaring. Volgens het museum wordt de tentoongestelde collectie, die onderworpen is aan strikte conserveringsmaatregelen, niet uitgeleend voor persoonlijk gebruik.

Madonna bracht in het verleden wel al een bezoek aan de familieleden van Kahlo, die deel uitmaakten van haar gezelschap, meldt de Mexicaanse krant Reforma. Het is diezelfde krant die beweert dat de 65-jarige Madonna kleding droeg van Kahlo. De zangeres is al jaren fan van de Mexicaanse kunstenares en bezit drie schilderijen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER