© Photo News

D-day voor De Bruyne en Manchester City: Rode Duivel weet vandaag hoe lang hij out is met knieblessure

Kevin De Bruyne heeft gisteren op training een knieblessure opgelopen. Hoe erg de schade is, is nog onduidelijk. Gevreesd wordt dat de middenvelder van Manchester City een tijdje aan de kant staat. Vandaag moet er uitsluitsel komen over hoelang De Bruyne out is. “Het is een identieke blessure als in 2016”, bevestigt zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster. Toen stond De Bruyne tweeënhalve maand aan de kant.

rahe, fbu, vdm

Lees ook: IN BEELD. Geblesseerde De Bruyne woont op krukken filmevenement van Manchester City bij

Normaliter vinden vandaag de onderzoeken plaats waarna de club kan communiceren over de vermoedelijke duur van zijn onbeschikbaarheid, maar eind januari 2016, halfweg zijn eerste seizoen bij Man City, liep hij een vergelijkbare blessure op. Die hield hem negen weken aan de kant. “Het is een identieke blessure als toen”, bevestigt zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster. Toen werden de laterale band van de knie en het enkelligament geraakt. “Maar allicht morgen (vandaag, nvdr.) vindt de medische check-up plaats. Dan zullen we de ernst van de blessure kennen en hoelang Kevin moet herstellen.”

© Photo News

Gisteravond doken er nog foto’s op van Kevin De Bruyne op de première van de Amazon-documentaire over Manchester City “All or Nothing”. Hij liep op krukken en had een brace rond zijn rechterbeen. Dat De Bruyne daar present kon tekenen, is op zich een goed teken. Waarschijnlijk wordt hij vandaag naar Barcelona gevlogen, om zich te laten onderzoeken door de wereldvermaarde kniespecialist Ramón Cugat.

De Bruyne begon in de seizoensopener tegen Arsenal (0-2 winst) op de bank en viel na 60 minuten in. Een eventuele serieuze blessure van De Bruyne zou een stevige streep zijn door de plannen van City-trainer Pep Guardiola. De Spanjaard is erop gebrand The Citizens een tweede titel op rij te bezorgen en rekent hiervoor op draaischijf De Bruyne. Op de tweede speeldag ontvangen Vincent Kompany en co Huddersfield Town.

Streep door interlands?

Ook bondscoach Roberto Martinez moet vrezen zijn sleutelspeler te missen voor de eerste fase van de nieuw opgerichte Europese interlandcompetitie Nations League. België speelt zijn vier groepswedstrijden in september, oktober en november 2018.

De Rode Duivels voetballen op 7 september eerst vriendschappelijk in Schotland en op 11 september voor de Nations League in IJsland. Op 12 oktober staat de thuismatch tegen Zwitserland voor de Nations League op het programma en op 16 oktober speelt België vriendschappelijk thuis tegen Nederland. Half november staan de wedstrijden thuis tegen IJsland en uit tegen Zwitserland in de Nations League op het programma.

© Action Images via Reuters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal