De schaduwkant van het succes: nummer één van de wereld Naomi Osaka weet het even niet meer tijdens emotionele persconferentie: “Het lijkt of mensen naar mij staren”

© rr

Ze won de twee laatste Grand Slam-toernooien en bereikte voor het eerst in haar carrière de eerste plaats op de WTA-ranking. Maar niet alles is rozengeur en maneschijn voor Naomi Osaka. De 21-jarige Japanse brak onlangs met haar coach en werd in Dubai in de eerste ronde uitgeschakeld. Nadien volgde een persconferentie met tranen.

vtvn

De wereld leerde Osaka kennen toen ze eind vorig jaar de US Open won door in de finale Serena Williams van de mat te vegen. Begin 2019 trok ze die topvorm door aangezien ze de Australian Open op haar naam schreef door Petra Kvitova in drie sets te verslaan. Plots was de Japanse de nummer één van de wereld. En toen ging het allemaal wat minder lopen.

“Ik werk niet meer samen met Sascha (Bajin, red.)”, maakte Osaka vorige week bekend. “Ik wil hem bedanken voor al zijn werk en wens hem het beste in de toekomst.” Osaka werkte een jaar samen met de 34-jarige Duitser, die eerder onder andere Serena Williams en Carolina Wozniacki onder zijn hoede had. Hij werd door de WTA verkozen tot coach van het jaar 2018.

Osaka kreeg onlangs nog de prijs voor Doorbraak van het Jaar tijdens de Laureus World Sports Awards, maar ging daarna roemloos onderuit in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Dubai. De Franse Kristina Mladenovic klopte de Japanse met twee keer 6-3.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het lijkt of mensen naar mij staren”

“Ik denk niet dat ik volledig begrijp in welke positie ik me op dit moment bevind”, reageerde Osaka. “Want vorig jaar bevond ik mij niet eens in de buurt van mijn huidige ranking. Mensen hadden geen aandacht voor mij en dat was net iets waar ik mij goed bij voelde”, aldus de Japanse, die nerveus lachte en een traantje liet. “Ik weet niet eens waarom ik ween. Ik weet niet waarom dit gebeurt.”

En toen kwam misschien wel de reden. “Ik hou niet echt van aandacht. Dus, ja, het is een beetje moeilijk op dit moment. Deze wedstrijd is daar een gevolg van. Ik ben er zeker van dat met de tijd jullie er minder over gaan spreken, maar mijn breuk met mijn coach is nu waarschijnlijk het grootste tennisnieuws zeker? Het lijkt gewoon alsof mensen naar mij staren en niet op een goede manier.”

Osaka voegde er ook nog aan toe dat ze op sociale media te maken krijgt met kwetsende commentaren, wat alles nog moeilijker maakt op dit moment.

© Instagram

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen