© AP

Ontsnapte paarden die vorige week Londen op stelten zetten, zijn aan de betere hand

De twee paarden die afgelopen week gewond raakten toen ze los door de straten van Londen liepen, zijn aan de betere hand. Dat heeft het leger meegedeeld.

SGG

Londen stond afgelopen week woensdag in rep en roer. Vijf paarden van de Household Cavalry werden door werkzaamheden op een bouwwerf opgeschrikt en gingen ervandoor. De dieren liepen door de stad en veroorzaakten heel wat opschudding. Op beelden was te zien hoe een wit paard bedekt was met bloed. Later raakte bekend dat één van de paarden frontaal gebotst zou zijn op een geparkeerde tourbus. Tegen de middag werden alle dieren gevangen en bleek dat twee van de vijf paarden, een wit en een zwart, er erg aan toe waren. Ze werden door een dierenarts onderzocht en kregen de afgelopen dagen de nodige verzorging.

Quaker, het zwarte paard, heeft “een aanzienlijke verbetering laten zien en maakt vorderingen op weg naar wat naar verwachting een volledig herstel zal zijn”, liet het leger op X (voordien Twitter) weten.

“Het andere paard, de schimmel Vida, blijft vooruitgang boeken. Hij blijft onder nauwkeurige en zorgvuldige professionele veterinaire observatie terwijl zijn wonden genezen”, klonk het. “We zijn zo dankbaar voor ieders bezorgdheid en steunbetuigingen en voor iedereen die betrokken is bij de verzorging.”

Tijdens het incident raakten ook vier ruiters gewond. “Twee van de gewonde soldaten worden nog steeds behandeld in het ziekenhuis, maar zullen volledig herstellen”, bevestigde het leger. “De rest is weer aan het werk.”

“Genezing kost tijd - wees geduldig terwijl we dat proces ondersteunen. De soldaten en paarden krijgen allemaal de allerbeste zorg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer