Het museum werd helemaal gestript en heringericht.
Foto:Fannia Facebookpagina Oudenburg

Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg heropent na verbouwingen

Na ruim anderhalf jaar verbouwen is het Romeins Archeologisch Museum (RAM) in Oudenburg weer open. 1700 jaar geleden stond op de plaats van het museum een Romeins fort. Een verhaal dat ze in Oudenburg meer bekendheid wil geven.

Na bijna 2 jaar vernieuwingswerkzaamheden is het Romeins Archeologisch Museum klaar voor een nieuwe generatie bezoekers. Begin september 2022 sloot het RAM voor een grondige make-over. Zowel de collectie, als de inrichting en presentatie van het museum waren aan een grondige vernieuwing toe.

Foto: Jeffrey Roos

Burgemeester Romina Vanhooren (Open VLD) van Oudenburg: "Vroeger lag de focus meer op het dagdagelijkse leven bij de Romeinen in en rond Oudenburg. In het vernieuwde museum richten we ons meer op het leven van de Oudenburgse fortsoldaat. Het biedt onze inwoners de kans om opnieuw op ontdekking te gaan in het museum. Maar we mikken ook verder. Zo willen we meer toeristen aantrekken. We bevinden ons tussen Brugge en de kust, twee toeristische toplocaties. Daar moeten we meer kunnen uit halen."

Het museum is tussen de paasvakantie en eind september elke dag open met uitzondering van de maandag. Tijdens de wintermaanden is het museum gesloten op maandag, zaterdag en zondag.

Meest gelezen