© Instagram Pierre Baguette Cycling

Peter ‘Stokbrood’ Sagan debuteert voor nieuw team in Ronde van Hongarije

Peter Sagan (34) zal na hartproblemen zijn terugkeer in het peloton maken tijdens de Ronde van Hongarije (8 tot 12 mei). De Slovaak zal er voor de eerste keer uitkomen voor het voor en door hem gecreëerde Pierre Baguette Cyling.

gvdl

Eind vorig jaar geraakte bekend dat Sagan een punt zette achter zijn carrière in de World Tour maar dat hij wel bleef koersen voor het door en voor hem opgerichte Pierre Baguette Cycling waar broer Juraj sportief de touwtjes in handen heeft.

Bedoeling was om Sagan twee rittenwedstrijden te laten rijden als voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs waar hij een laatste keer wil schitteren in het mountainbiken. Volgende week donderdag is het zover. Sagan zal met zijn team – dat bestaat uit alleen maar Slovaakse en Tsjechische renners – aan de start verschijnen van de Ronde van Hongarije.

De drievoudige wereldkampioen op de weg kampte de voorbije maanden met hartproblemen. Niks bedreigends, dixit Sagan, maar hij moest hiervoor wel twee keer onder het mes.

LEES OOK. Peter Sagan moet tweede hartingreep ondergaan in aanloop naar Spelen: “Ik heb een soort pitstop nodig”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer