Fransman Luca Van Assche maakt meteen einde aan toernooi van Zizou Bergs

© AFP

Zizou Bergs (ATP 103) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde (1/32e finales) van het ATP Masters 1.000-toernooi in Madrid (gravel/7.877.020 euro).

Bron: BELGA

Bergs verloor in de eerste ronde tegen de Fransman Luca van Assche (ATP 99) in drie sets: 6-4, 6-7 (0/7) en 6-1. De partij duurde 2 uur en 55 minuten. Na een gelijkopgaande eerste set en een slecht begin van de tweede, slaagde Bergs erin om een tiebreak af te dwingen in die tweede set, die hij zonder pardon won. In de beslissende derde set was het vat dan toch af bij onze landgenoot, die de in Sint-Lambrechts-Woluwe geboren Van Assche zag wegsnellen naar de zege.

In de volgende ronde wacht voor Van Assche de Argentijn Sebastian Baez (ATP 19), die als achttiende reekshoofd vrij was in de eerste ronde.

© Getty Images via AFP

De 24-jarige Limburger kreeg voor het toernooi in de Spaanse hoofdstad een wildcard. Hij verlengde afgelopen weekend zijn titel op het Challengertoernooi in Tallahassee en schopte het de week voordien tot de finale van het Challengertoernooi in Sarasota. Hij steeg op de ATP-ranglijst intussen tot de 103e plek, zijn beste ranking ooit.

Bergs was de enige Belg op de hoofdtabel in Madrid. David Goffin (ATP 101) raakte niet door de kwalificaties. De 33-jarige Luikenaar verloor in zijn eerste voorronde in drie sets (6-2, 2-6 en 6-3) van de Argentijn Facundo Bagnis (ATP 136).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen