Herstellingswerken aan Bocht van Bath na vastgelopen schepen: geen hinder voor Antwerpse haven

Aan de Bocht van Bath in de Westerschelde is de aannemer woensdag gestart met herstellingswerken. In augustus en september liepen er twee schepen vast in de geul, waardoor herstelling nodig was. De Antwerpse haven zal geen hinder ondervinden.

bap

© BFM

Het 366 meter lange reuzencontainerschip CSCL Jupiter liep op maandag 14 augustus vast in de Bocht van Bath. Het gestrande schip zorgde onbedoeld voor een massa-evenement waarbij duizenden nieuwsgierigen een kijkje gingen nemen. Woensdagochtend 20 september was het opnieuw prijs: ditmaal vaarde de lege olietanker Seatrout zich vast in de vaargeul.

De geul liep door beide voorvallen schade op waardoor herstellingswerken nodig waren. Na onderzoek van Rijkswaterstaat Nederland bleek dat er vooral stenen aan de rand van de vaargeul weg zijn. Hierdoor bestaat het gevaar dat de geul dieper wordt, uitslijt en een bedreiging vormt voor de dijken.

De aannemer startte woensdag aan de klus. Er zal eerst een fijne laag breukstenen worden gestort zodat een zanddichte laag wordt gevormd. Een grovere laag steen moet bovenop als golfbreker dienen. De kosten van de werken, die voor 1 november afgerond moeten zijn, bedragen een half miljoen euro.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER