Vier leden van Way of Life krijgen celstraffen voor deelname aan de activiteiten van ISIS

© Photo News

Het Antwerpse hof van beroep heeft vier leden van de salafistische beweging Way of Life veroordeeld voor hun (poging tot) deelname aan de activiteiten van de terroristische groepering Islamitische Staat (IS).

Anouar C. en Khalid E.A. kregen vijf jaar cel, wat een bevestiging is van de straf die ze in eerste aanleg kregen. Ahmad C. en Jawad O. werden veroordeeld tot respectievelijk veertig maanden en vier jaar cel, wat acht en zes maanden minder is dan in het eerste vonnis. Abdellah E.B. werd, net zoals in eerste aanleg, vrijgesproken.

Jongeren rekruteren

Anouar C. en Abdellah E.B. vormden mee de kern van ‘Way of Life’, de zogezegde “opvolger” van Sharia4Belgium. Ze organiseerden ook streetdawa’s (preken op straat) en probeerden jongeren te rekruteren. Toen Hicham C., de oudere broer van Anouar en een vroegere leider van Sharia4Belgium, naar Syrië trok, ondernam Anouar C. twee pogingen om zich daar bij hem te voegen. Hij werd telkens onderweg tegengehouden en teruggestuurd. Ook de pogingen van Ahmad C. en Jawad O. liepen met een sisser af. Ze beweerden dat ze op weg waren voor een vakantie in Turkije of Bulgarije en ontkenden dat ze zich bij IS hadden willen aansluiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen