© Chris VAN ROMPAEY

Okra maakt eisen en bekommernissen bekend

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen stelde Okra Duffel een memorandum op. Daarin schetst de ouderenbeweging haar eisen en verwachtingen voor een leefbare omgeving in Duffel.

Chris Van Rompaey

“Ouderen willen zolang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen en hechten daarom ook veel belang aan hun onmiddellijke omgeving. Sociale voorzieningen, veiligheid en bereikbaarheid van winkels en dienstencentra zijn daarom uiterst belangrijk. Daarom vragen we meer politietoezicht door wijkagenten in de wijken. We zien nu amper politie. Organiseer ook een klusjesdienst, zodat mensen weten waar ze hulp kunnen vinden bij defecten en moeilijkheden in en om hun woning”, zegt voorzitter Alfons Buelens.

“Verder vinden we een bushalte aan het woonzorgcentrum echt nodig, net als een betere toegankelijkheid van de perrons 2 en 3 in het treinstation. Er is voldoende ruimte voor een hellend vlak en dus hopen we dat de gemeente dit bij Infrabel blijft aankaarten. De gemeente moet er ook op toezien dat het nieuwe ziekenhuis i Mechelen vanuit Duffel met De Lijn bereikbaar zal zijn.”

Volgens Okra zit beweging nog te weinig verankerd in het dagelijkse leven van heel wat ouderen. “Om hieraan te verhelpen, zijn bijkomende terreinen voor sportactiviteiten nodig. Onze kubbafdeling kent bijvoorbeeld zoveel succes dat één terreintje echt niet meer volstaat. OP het gebied van cultuur moet de gemeente ervoor zorgen dat ouderen ten volle gebruik kunnen maken van gemeenschapscentrum Plaza.”

Tot slot hoopt Okra dat de gemeente de traditionele informatiekanalen behoudt en niet enkel inzet op digitale informatieverspreiding.