Direct naar artikelinhoud
Ronde van Frankrijk

Greg Van Avermaet pakt gele trui in Tour

Greg Van Avermaet neemt de gele trui over van Peter Sagan.Beeld BELGA

Greg Van Avermaet is de nieuwe gele truidrager in de Ronde van Frankrijk. Met BMC won de 33-jarige Oost-Vlaming maandag de derde etappe, een ploegentijdrit over 35,5 kilometer in Cholet. Het Amerikaanse team was vier seconden sneller dan het Britse Sky. Quick-Step Floors werd op zeven seconden derde.

Greg Van Avermaet neemt de gele trui dus over van Peter Sagan. "We hebben een goede tijdrit gereden", aldus een tevreden Van Avermaet. "Iedereen heeft echt zijn ding gedaan en we zijn met veel samengebleven. Op het einde hebben we nog wat kunnen versnellen om Sky te kloppen, dat was toch de topfavoriet."

De andere Belgische formaties deden het minder goed. Lotto Soudal werd op 1:52 negentiende, Wanty-Groupe Gobert op 2:24 21ste, op 22 ploegen.

In 2016 kreeg Van Avermaet ook al eens de gele trui om de schouders. Toen hield hij het kleinood drie dagen lang, van de vijfde tot de zevende etappe.

Dinsdag zijn de sprinters opnieuw aan zet. In Bretagne maalt het peloton tussen La Baule en Serzeau 195 vlakke kilometers af.