Direct naar artikelinhoud
Wielrennen

Pakt Van Avermaet de gele trui? Prestigeslag met grote inzet

Greg van Avermaet.Beeld EPA

Potje prestige, is zo'n ploegentijdrit doorgaans. Maar in Cholet staat veel meer op het spel. De gele trui, in de eerste plaats. Een trui waar Greg Van Avermaet zwaar jacht op maakt. En slaan Froome, Quintana en Porte terug na de tik van zaterdag? Extra tijdverlies kunnen ze zich niet veroorloven. Spannend!

Grijpt Van Avermaet vandaag het geel?

Vooral voor olympisch kampioen Greg Van Avermaet staat vandaag een en ander op het spel. Als BMC in Cholet de ploegentijdrit op zijn naam schrijft met een voorsprong van 10 seconden of meer op QuickStep Floors en minstens één of meer op Team Sky, dan neemt Van Avermaet wellicht de gele trui over. Samen met Teejay van Garderen is hij nog de enige BMC-pion die zowel zaterdag als gisteren zonder tijdverlies de finish haalde. 

'Ik zie QuickStep in de ploegentijdrit wel degelijk als een van de voornaamste favorieten'
Greg Van Avermaet

Nadat hij er in 2014 en 2015 al twee keer dichtbij was, pakte Van Avermaet in 2016 voor het eerst in zijn carrière het geel. Vandaag kan hij opnieuw een gooi doen naar geel. Al behoedt hij zich voor overmoed. "Zo gemakkelijk wordt het niet. Ook al zegt Patrick Lefevere het tegenovergestelde, ik zie QuickStep in de ploegentijdrit wel degelijk als een van de voornaamste favorieten. Net als Team Sky trouwens. Het wordt sowieso zaak om ons op geen foutje te laten betrappen, want ik vermoed dat het daar in Cholet allemaal heel nipt wordt. 

"Nu, de ploegentijdrit is niet mijn laatste kans, hé. Als we het goed doen, schuif ik altijd op in het klassement. Daarna volgen er een aantal ritten die me op het lijf geschreven zijn." Te weten: donderdag (aankomst op de Mûr-de-Bretagne) en zondag (kasseirit naar Roubaix).