Het nieuwe Hoppinpunt.© cn

Mobiliteit

Houthalen opent Hoppinpunt met twee deelauto’s en twee deelfietsen op John Cuppensplein

HOUTHALEN-HELCHTEREN -

Zaterdagnamiddag wordt voor het publiek het nagelnieuwe Hoppinpunt aan het John Cuppensplein in Houthalen-centrum officieel geopend. Er zullen twee deelwagens en twee deelfietsen staan.

Chris Nelis

Een Hoppinpunt is stilaan ingeburgerd. Het is een verbindingsplek waar verschillende vormen van openbaar vervoer samenkomen waardoor de reiziger van daaruit zijn bestemming kan kiezen. In Houthalen wordt het een opgewaardeerde versie. Er is niet alleen het openbaar vervoer. Er staan ook twee deelfietsen en twee deelauto’s de klok rond klaar voor gebruik.

“We kregen hiervoor de hulp van het bedrijf Stapp.in dat ook de app lanceert waarmee je gebruik kan maken van de wagens en de fietsen”, zegt schepen van Mobiliteit Katrien Timmers (N-VA). “In een eerste fase zijn dat conventionele wagens en in de volgende elektrische waarmee we nog meer tegemoet komen aan de verduurzaming van het project.” Volgens burgemeester Alain Yzermans (Vooruit) is het gebruiksgemak erg groot en loopt het reserveringsproces eenvoudig en intuïtief. “Gebruikers betalen geen waarborg of abonnementskosten”, zegt Yzermans. “De lancering van de deelwagens en deelfietsen markeert een belangrijke stap voorwaarts in onze inspanningen om duurzame mobiliteit te bevorderen.” Gebruikers van deelfietsen of -auto’s die zich voor 31 mei aanmelden, krijgen voor 10 euro rijtegoed als ze de promocode ‘WelkomHouthalenHelchteren’ ingeven. De officiële voorstelling van het Hoppinpunt gaat zaterdag om 14 uur van start.

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer