Paul Vervaeck maakt zijn comeback als coach bij het Nederlandse Den Helder Suns.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Basketbal Den Helder Suns BNXT Leaguebnxt league

“Het begon opnieuw te kriebelen”: Mechelse topcoach Paul Vervaeck (68) maakt comeback in Nederland

Antwerpen -

Verrassend nieuws uit Spanje. Paul Vervaeck, die een jaar geleden afscheid nam als coach, maakt op zijn 68ste een comeback. Hij gaat in de BNXT League bij het Nederlandse Den Helder Suns aan de slag. “De basketbalmicrobe begon weer te kriebelen”, zegt de ex-coach van onder meer Kangoeroes Mechelen en Telenet Giants Antwerp.

Patrick Ceulemans

Vanaf 1987 tot 2023 was Paul Vervaeck als coach een begrip in de Lage Landen. De gewezen Coach van het Jaar (2001) was toptrainer in België (onder andere Pitzemburg, Willebroek, Bree, Kangoeroes Mechelen/Boom en Telenet Giants Antwerp), Nederland (Den Helder, ZZ Leiden, Yoast United Nijmegen) en Luxemburg (Contern). Hij was ook bondscoach bij de Young Lions en Jong Oranje en was een aantal jaar actief binnen de werking van de Topsportschool. In 2023 had hij er op zijn 66ste genoeg van en ging in Spanje (in Javea aan de Costa Blanca, red.) wonen. Na een jaartje bezinnen onder de Spaanse zon nam de basketbalmicrobe toch opnieuw de bovenhand bij de intussen 68-jarige Mechelaar.

“De afgelopen periode heeft mij enorm goed gedaan. Het deed me ook inzien dat ik weer aan de slag wilde. Toen Thomas Koenis, waarmee ik goed samenwerkte bij ZZ Leiden, belde voor een mogelijke terugkeer naar Den Helder Suns, hapte ik toe. Ik heb in het verleden al gewerkt in Den Helder en dat was best een toffe ervaring. De basketbalcultuur en mentaliteit spraken mij enorm aan. Sportief zie ik dan weer mogelijkheden om door te groeien”, aldus Paul Vervaeck die het basketbalvuur weer voelde aanwakkeren na bezoekjes aan de Spaanse topclub Valencia.

De ex-coach van Kangoeroes Mechelen en Telenet Giants Antwerp moet nu zijn team samenstellen voor de campagne 2024-2025 in de BNXT League. Met vanaf half september meteen een volledige speelkalender van 38 matchen met twintig Belgische en Nederlandse ploegen zal coach Vervaeck ook weer snel de Belgische clubs aandoen.

Paul Vervaeck is een begrip als coach in de “Lage Landen”© GOYVAERTS/GMAX Agency

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer