maandag 15 oktober 2018 - Leopoldsburg
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

“Momenteel bieden we 26 plaatsen voor mobilhomes aan. Als die wegvallen, is dat voor onze club een serieuze aderlating”, zegt Vinus Belmans. sb

Mobilhomes moeten plaats ruimen voor woonproject

“Aderlating voor onze jachtclub”

Leopoldsburg

Het bouwproject Wonen aan het water langs de Kampse kanaalkom staat in de startblokken. Projectontwikkelaar JBCOR plant er een woonproject met veel water en groen. Het gaat in totaal om een 90-tal woongelegenheden die op het voormalige bedrijfsterrein worden opgetrokken. De plaatselijke jachtclub moet de afspuitplaats verhuizen en voor de huidige 26 staanplaatsen voor mobilhomes wordt een alternatief gezocht.

Het bouwdossier Wonen aan het water sleept ondertussen al enkele jaren aan en kende de gebruikelijke administratieve problemen. Nu is het einde van die tunnel blijkbaar in zicht, zodat projectontwikkelaar JBCOR en bouwbedrijf Cordeel aan de realisatie kunnen beginnen. In de oorspronkelijke plannen werden zijkanaaltjes voorzien waarlangs de wooneenheden gebouwd werden, maar die plannen werden op vraag van de Vlaamse Waterweg aangepast en in de plaats daarvan komen een aantal waterpartijen met grond- en hemelwater. In totaal voorziet het plan dat in twee fases gerealiseerd wordt de bouw van een 90-tal woongelegenheden. Volgens commercieel directeur Paul Theunis heeft het architectenbureau TRiAS een plan ontwikkeld dat perfect past in het ruimtelijk uitvoeringsplan De Kom dat vijf jaar geleden werd goedgekeurd. “Hierbij is aandacht besteed aan duurzaamheid, innovatie en aandacht voor natuur en omgeving. Naast de gemeente en de eigenaars was ook de Vlaamse Waterweg een belangrijke gesprekspartner.” 

Het bouwproject komt aan grote waterpartijen.hbvl

Overleg

Ook voor de plaatselijke jachtclub die aan de kanaalkom en langs het Kanaal van Beverlo een 100-tal plezierboten kan aanmeren, heeft dit bouwproject belangrijke consequenties. Vooreerst verdwijnt de betonnen afspuitplaats, maar er komt een nieuwe installatie op de aanpalende Lido kmo-zone. De kosten hiervan zijn voor rekening van de van de projectontwikkelaar. Daarnaast verdwijnen de  parkeervoorzieningen  voor mobilhomes. “Dat is inderdaad onze grootste bekommernis”, zucht Vinus Belmans, voorzitter van de raad van bestuur. “Momenteel kunnen wij 26 plaatsen aanbieden en die zijn frequent volzet. Als dit wegvalt, is dat voor onze club een serieuze aderlating. Tot dusver heeft men ons nog geen concrete alternatieven aangeboden, hooguit enkele beloftes. Ooit werd voorgesteld om aan het clubhuis Drakar vijf plaatsen te voorzien, maar dit is voor ons ontoereikend. Een verhuis naar de kmo-zone is ook niet evident, want dat is uiteraard niet ingekleurd voor recreatief gebruik. Kortom, wij waren geen vragende partij voor dit project en hopelijk wordt er in overleg met de gemeente een haalbaar alternatief gevonden voor onze mobilhometoeristen.”  Schepen voor Toerisme Marleen Kauffmann begrijpt de ongerustheid “Vandaar dat we ongetwijfeld een oplossing zullen helpen zoeken, want ons hoef je niet te overtuigen  van de toeristische meerwaarde van een dergelijke parking voor mobilhomes”, besluit ze.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws