vrijdag 27 april 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Omar Colley was ook tegen het Anderlecht van Pieter Gerkens de rots in de branding van de Genkse defensie. Photo News

KRC Genk - Club Brugge

Omar Colley belooft de leider een warm onthaal

“Het wordt een hel”

Is Omar Colley bezig aan zijn laatste weken bij KRC Genk? Technisch directeur Dimitri de Condé gaf eerder deze week aan dat hij ernstig rekening houdt met dat scenario. Voor de 25-jarige Gambiaan is een transfer tot nader order nochtans geen gespreksthema. “Stel die vraag nog maar eens na de play-offs”, schertst hij. “Mijn volledige focus gaat de komende maand naar de resterende matchen.” Onderwerp afgehandeld.

Roger COX

De play-offs dus. Voor Genk is daarin nog heel veel mogelijk. Ver achter Club Brugge staan vijf ploegen op een zakdoek. Tot groot jolijt van Colley. “Een prettige vaststelling, als je ziet van waar we komen. Ik ben best tevreden over onze prestaties tot nu toe. Belangrijk is dat we weinig weggeven, dat geeft de hele ploeg stabiliteit. Twee clean sheets in vijf wedstrijden is op zich niet slecht. Maar die cijfers vertellen niet eens het hele verhaal. We kregen een koppel discutabele penalty’s tegen. Om maar te zeggen dat we er nog beter hadden kunnen voorstaan dan het geval is. Maar goed, we kijken alleen vooruit. Ik blijf erbij: als we kunnen doorgaan op ons elan, kunnen wij uitgroeien tot dé verrassing van deze play-offs.”

Sterkste tandem

Een geheim hoeven we volgens Colley niet te zoeken achter de Genkse comeback. Die is niet enkel de verdienste van de verdediging. “Eigenlijk is het heel simpel. Iedereen werkt keihard. Kijk naar Pozuelo, kijk naar Trossard. Zij leveren ook hun deel van het defensief labeur. Een bewijs dat we fysiek sterk staan en dat de focus optimaal is.”

Wat geen overbodige luxe is in play-off 1. “Alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Ik zie alleen maar wedstrijden met een heel hoge intensiteit. Wie 99 procent geconcentreerd is, haalt het niet. De focus moet op 110% liggen.”

Aidoo is als een broer voor mij. Zelfs als ik slecht gezind ben, doet hij me lachen. En op het veld is hij de beste van ons twee, dat geef ik grif toe Omar COLLEY

Honger naar succes. Dat is het wat Genk momenteel uitstraalt. Niet in het minst Joseph Aidoo, toch wel dé revelatie van de tweede seizoenshelft. Hij en maatje Omar Colley vormen de sterkste tandem in de Jupiler Pro League.

“Vind je? Mooi compliment”, knikt Colley. “Joseph is als een broer voor mij. Hij heeft nog geen rijbewijs. Dus rijdt hij samen met Samatta naar en van de trainingen. Maar in mijn vrije tijd zoek ik hem vaak op. Dan ben ik zijn chauffeur. Plezante gast, Joseph. Zelfs als ik slecht gezind ben, doet hij me lachen. Je kan er niet kwaad op zijn. West-Afrikanen onder mekaar, het klikt tussen ons. Op het veld is hij de beste van ons twee, ik geef dat grif toe. Danny (Vukovic, nvdr.) is ook top. Ik ben hun gids.”

Wellnesscentrum

Een gids die dit seizoen wel een beetje de weg naar doel kwijt is. Eén doelpunt, dat is aan de karige kant voor een kopbalsterke speler als Colley. “Klopt. Vorig seizoen had ik vier goals. Normaal gezien, zit ik nooit onder de drie stuks. Toch heb ik niet de indruk dat ik dit seizoen veel gemist heb. Ik heb gewoon weinig scoringskansen gekregen. Dat heeft te maken met het feit dat we nu meer gestalte in de ploeg hebben. Joseph is niet de grootste, maar heeft een geweldige timing. Ibra (Seck, nvdr.) is er na Nieuwjaar bijgekomen, die is ook sterk met het hoofd. Ach, maakt niet uit wie scoort. Ik ben ook content als één van mijn broers een goal maakt.”

Vandaag start de terugronde in de play-offs. Met voor Genk meteen een klepper tegen Club Brugge. “Een sleutelmatch”, zegt Colley. “Daarna zullen we weten welke ambities we nog mogen koesteren. Brugge is de verdiende kampioen. Het heeft het hele seizoen bovenaan gestaan en is de ideale vertegenwoordiger voor België in de Champions League. Maar vrijdag wordt voor hen een hel. Thuis willen we ongeslagen blijven. Ik ben ervan overtuigd dat we de drie punten thuis houden. Daarna kunnen we tijdens het weekend relaxen. Een bezoekje brengen aan een wellnesscentrum. Moet kunnen.”

 Isosport

Leandro Trossard

“Het WK? We hebben een annulatieverzekering”

Leandro Trossard (foto) is in play-off 1 een van de uitblinkers. In die mate zelfs dat zijn naam valt als het over de Rode Duivels gaat. Want wat hebben Limbombe, die al werd geselecteerd, en Edmilson, die aan het solliciteren is, meer dan de beste Trossard? “We zijn vergelijkbaar, dat klopt”, aldus de Genkse flankaanvaller. “Al zoek ik meer de combinatie dan Edmilson, die meer actiegericht is. Ik heb er alle vertrouwen in dat die nationale ploeg weleens komt, maar ik ben niet iemand die daar een termijn op pakt. Mijn nadeel ten opzichte van die twee is dat ik dit seizoen lang geblesseerd ben geweest. (monter) Maar er komen nog vijf matchen. En mijn vriendin en ik hebben een annulatieverzekering voor onze vakantie.” (lacht) (fbu)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws