Overlijden

Man met geweld omgebracht in Gent, vriendin wordt verdacht

© sd

In het centrum van Gent is een man woensdagnacht naar alle waarschijnlijkheid op een gewelddadige manier om het leven gebracht. Zijn vriendin is door de politie als verdachte opgepakt en wordt verhoord.

Simon Dekaezemaker

De Gentse politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag een melding over een overlijden in de Zilverenberg, een straatje in de buurt van de Oude Beestenmarkt in Gent. Er werd een lichaam van een man aangetroffen in een appartement, een bewoner van het pand. Buren zagen hoe verschillende politiewagens, een ziekenwagen en de mug ter plaatse kwamen.

Er wordt onderzocht wat er is gebeurd. Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat de eerste aanwijzingen aangeven dat het om een gewelddadig overlijden gaat. In de nacht van woensdag op donderdag kwam een onderzoeksrechter ter plaatse, samen met de procureur en een afstappingsteam van het gerechtelijke lab.

De politie arresteerde onmiddellijk een verdachte, die momenteel verhoord wordt. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Het gaat om de vriendin van de man. Ze zou haar vriend neergestoken hebben tijdens een discussie. De hulpdiensten zouden door de vrouw zelf verwittigd geweest zijn, maar alle hulp kwam te laat.