Hellvoc Beach verhuist van het Kerkplein in Schelle (links) naar de parking van Depot Deluxe in Hemikse achter schepen Kris Verbeeck en Hellvoc-voorzitter Christophe Demeulemeester.© bar/rr

Hellvoc Beach haalt op nieuwe locatie manche Belgisch kampioenschap beachvolleybal naar Hemiksem

Hemiksem/Schelle -

Volleybalclub Hellvoc Hemiksem-Schelle laat in juni opnieuw voor 3.000 vierkante meter aan zand aanrukken voor de 31ste editie van Hellvoc Beach. Het wordt een speciale editie want de club wist, op een ‘nieuwe locatie’, het Belgium Beachvolley Championship te strikken.

Bart Roggeman

“Het is eigenlijk een terugkeer naar de roots”, weet Christophe Demeulemeester, voorzitter van Hellvoc. “We zaten heel wat jaren op het Kerkplein in Schelle, maar keren nu terug naar Hemiksem. Daar is ons beachvolleytornooi ooit begonnen aan de Scheldekaaien en nadien op hetzelfde terrein waar we nu naar terugkeren, aan Depot Deluxe.”

Op zoek naar vernieuwing sloeg de club de handen in mekaar met het lokaal bestuur en wisten ze een manche voor het Belgium Beachvolley Championship naar Hemiksem te halen. “Dat moet voor extra uitstraling zorgen”, zegt de voorzitter.

“De eerste voorbereidingen begonnen al vorig jaar tijdens de zomervakantie, waarbij we samenkwamen om mogelijke locaties te bespreken”, zegt schepen van Sport Kris Verbeeck (CD&V). “Als gemeente zijn we natuurlijk trots dat we het Belgium Beachvolley Championship in Hemiksem mogen verwelkomen. Het terrein rond Depot Deluxe kwam er uit als beste locatie. De muur rond de locatie zorgt voor een apart decor om - hopelijk bij goed weer - een zomerse sfeer te creëren.”

Aan het concept wordt niet veel gewijzigd. Het tornooi is zowel bedoeld voor recreatieve sporters als voor professionals. Het gebeuren start op 21 juni met de Serious Business Trophy waarin bedrijven kunnen zich wagen aan een sportieve teambuilding. Nadien volgen een barbecue en live muziek. Op 22 juni worden een recreatief toernooi en de voorrondes van het Belgium Beachvolley Championship georganiseerd, gevolgd door een beachparty. De laatste dag gaan het recreatief toernooi en de finalerondes van de manche van het Belgium Beachvolley Championship voort.

“Kortom, met meer dan 700 deelnemers en een zandoppervlakte van meer dan 3.000 vierkante meter wordt de parking van Depot Deluxe van 21 tot en met 23 juni omgetoverd tot een tropische oase. We hopen vele Hemiksemnaren warm te maken om even te passeren en wie weet zo ook aan te zetten tot sporten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners