Voorbijgangers wonnen tal van prijzen aan de kraam.© nd

Buurt in bloei-kermiskraam strijkt neer in Zuidpark: gratis planten en groengadets

Antwerpen -

Het district Antwerpen plaatste zondag een unieke kermiswagen in het vernieuwde Zuidpark. De Nieuwsgierige voorbijgangers konden gratis aan een koortje trekken en een van de 400 planten winnen. Daarnaast kon je 300 groene gadgets bemachtigen.

Niels Delport

Deelnemers kwamen aan de kraam alles te weten over de voordelen van meer groen in hun buurt én kregen de kans om een gratis geveltuin, groenslinger of boomvak aan te vragen. Daarnaast vielen er natuurlijk heel wat prijzen te winnen zoals gieters, tuiniersetjes, zaadbollen en bijenhotels.

“Elk jaar willen we onze inwoners met een opvallende actie enthousiasmeren om hun buurt een stukje groener te maken. Deze unieke kermiskraam slaagt daar voortreffelijk in”, zegt districtsschepen van Groenvoorziening & parken, Tom Van den Borne (Groen). Hij waagde als eerste zijn kans.

Elke inwoner van district Antwerpen kan een gratis groenproject aanvragen via buurtinbloei.be. De eerstvolgende deadline voor een aanvraag is 21 september 2024. Jouw groenslinger, geveltuin of boomvak wordt dan in het najaar aangeplant. District Antwerpen biedt ook financiële ondersteuning voor het aankopen en plaatsen van een regenton. Zo kan je al dat nieuwe en bestaande groen in de buurt water te geven.

LEES OOK. Laatste deel Zuidpark op voormalige Gedempte Zuiderdokken geopend

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners